FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.10 // 10.3.2020

HJK:n ympäristövastuuohjelma etenee - muovimukit historiaan Bolt Arenalla

HJK:n ympäristövastuuohjelma etenee - muovimukit historiaan Bolt Arenalla

HJK ja täysin kierrätettävää elintarvikekartonkia valmistava Kotkamills ovat sopineet yhteistyöstä, jolla HJK tavoittelee otteluissaan merkittävää hiilijalanjäljen pienentämistä jo tulevalla kaudella.

HJK julkaisi joulukuussa 2019 ympäristövastuuohjelman ja konkreettiset toimenpiteet hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Tavoitteena on pienentää päästöjä vuoden 2020 aikana 20 prosenttia, ja loput päästöistä hyvitetään EU:n päästökaupan kautta. HJK:n tähtäimessä ovat kokonaan hiilineutraalit edustusjoukkueet vuoteen 2025 mennessä.

– Yhteistyö Kotkamillsin kanssa on osa HJK:n ympäristövastuuohjelmaa ja merkittävä askel muovipäästöjen pienentämiseksi. Vuoden aikana Bolt Arenalla kulutetaan 150 000 kertakäyttöistä juoma-astiaa oluen, virvoitusjuomien ja kahvin tarjoilussa.

- Kotkamillsin avulla voimme päästä eroon muovituopeista ja muovipinnoitetuista kupeista ja mukeista, toteaa HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti.

Kotkamillsille yhteistyö urheiluseurojen kanssa on jo tuttua, sillä Englannin Valioliigassa pelaava Norwich City FC ilmoitti tammikuussa korvaavansa ensi kauden alusta lähtien kertakäyttöiset muovikupit Kotkamillsin ympäristöystävällisemmillä vaihtoehdoilla. Myös jääkiekkoliigassa pelaava KooKoo pyrkii vähentämään kotiotteluidensa muovijätettä mahdollisimman lähelle nollaa pääyhteistyökumppaninsa Kotkamillsin kanssa.

– On hienoa huomata, kuinka urheiluseurat kantavat vastuuta ekologisesta jälleenrakennuksesta. HJK:lla on suurena suomalaisena jalkapalloseurana ja juniorikasvattajana merkittävä rooli uudenlaisen, kestävän kehityksen ja kierrätyksen ajattelutavan rakentamisessa kuluttajille, toteaa Kotkamillsin toimitusjohtaja Markku Hämäläinen.

Lisää uutisia