AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.08 // 28.2.2020

Tauriaisella selvät teesit RoPS:lle: "Meidän täytyy onnistua puolustamisessa"

Tauriaisella selvät teesit RoPS:lle: "Meidän täytyy onnistua puolustamisessa"

RoPS matkasi Kuopioon Kajaanin kautta. (Kuva: Juha Tamminen)

Rovaniemen Palloseura pelaa perjantaina tämän kauden viimeisen Suomen Cupin ottelunsa Kuopion Palloseuran vieraana.

RoPS jahtaa edelleen Suomen Cupin avausvoittoa. Kuopion tapaan myös Rovaniemellä astuttiin talven aikana uuteen aikakauteen, ja joukkue on vielä rakennusvaiheessa. Viimeiset vahvistukset saadaan ennen Veikkausliigakauden alkua.

Vesa Tauriainen ajaa maltilla sisään omaa pelifilosofiaansa, josta ainakin pelaajat ovat nauttineet. Cupin peleissä myös nuoret pelaajat ovat saaneet kiitettävästi vastuuta.

Tämän päivän ottelulla ei ole sijoituksellisesti panosta kummallekaan joukkueelle, mutta RoPS lähtee silti jahtaamaan voittoa. Mestarin päänahka kiinnostaa.

- Meidän täytyy onnistua puolustamisessa. Heidän pystyjuoksut on pystyttävä ennakoimaan. Se ei ole pelkästään puolustuslinjan tehtävä, vaan meidän on täytettävä kenttä hyvin, Tauriainen sanoo.

- Myös heidän prässipelaamistaan vastaan täytyy olla järkevä. Emme voi pyrkiä pallonhallintaan liian ahtaissa tiloissa. KuPS välillä ylipuolustaa ja prässää jopa seitsemällä. Silloin tilat on jossain muualla.

RoPS valmistautui tämän päivän otteluun jo lähes perinteisellä etelän minileirillä Kajaanissa. Kajaani osuu sopivasti Rovaniemen ja Kuopion puoliväliin, ja siellä oleva halli on toiminut jo useana talvena RoPS:n ottelu- ja harjoittelupaikkana.

Fasiliteetit hallin ympärillä ovat kainuulaisen karut, mutta täyttävät tehtävänsä.

- Kajaanissa on hyvä kenttä ja tilaa riittävästi. Kun perusasiat ovat kunnossa, ei pukukoppien hienoudella ole niin väliä, Tauriainen kiittelee.

RoPS:n tämän päivän kokoonpanosta puuttuvat edelleen Youness Rahimi sekä Tuomas Kaukua. Uutena miehenä sairaslistalle on liittynyt Veka Pyyny. Juho Hyvärinen sekä Aleksandr Kokko sen sijaan ovat takaisin kokoonpanossa.


KuPS - RoPS Kuopio-hallissa perjantaina 28.2. kello 18.30. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Ruutu-palvelussa.

Lisää uutisia