AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.10 // 9.3.2020

​RoPS sai tärkeän palasen peliin: "On toistaiseksi puuttunut"

​RoPS sai tärkeän palasen peliin: "On toistaiseksi puuttunut"

Kuva: RoPS

Rovaniemen Palloseuran puolustusta vahvistaa alkavalla kaudella kokenut georgialaistoppari Zurab Tsiskaridze.

Tsiskaridze liittyi joukkueen harjoitusvahvuuteen heti maanantaina.

Zurab Tsiskaridze, 33, tuo Rovaniemen Palloseuralle kokemusta sekä johtajuutta. Georgiassa syntynyt, Puolassa kasvanut ja myös Yhdysvaltain passin omaava Tsiskaridze on pelannut useiden maiden pääsarjoissa – viimeisimpänä Ruotsissa sekä Saudi-Arabiassa.

Tsiskaridze on vasenjalkainen keskuspuolustaja, joka pystyy pelaamaan myös vasempana laitapuolustajana.

Tsiskaridze aloitti jalkapalloilemisen Puolassa, edusti juniorina maineikasta Legia Varsovaa, josta siirtyi jo 15-vuotiaana Brasiliaan.

Jalkapallo on kuljettanut Tsiskaridzeä lähes kaikille mantereille, mutta viimeiset vuodet hän on ollut jälleen tiiviimmin Euroopan puolella. Tsiskaridzellä on perhe ja lapsi Jönköpingissä, jossa hän pelasi kaudet 2012 – 2014.

- Olen kiertänyt urallani paljon, mutta kyse ei ole ollut pelkästään kokemuksen hakemisesta. Olen aina halunnut myös haastaa itseäni urheilijana, Tsiskaridze kuvailee.

Rovaniemellä Tsiskaridzestä odotetaan selkeää puolustuksen johtohahmoa.

- Ennen tänne tuloa minulla oli hyvät keskustelut Vesa Tauriaisen kanssa. Niistä jäi vahva tunne, että pystyn auttamaan joukkuetta ja olen se palanen, joka RoPS:lta on toistaiseksi puuttunut, Tsiskaridze sanoo.

- Kokemuksellani pystyn johtamaan kentällä sekä kentän ulkopuolella. Käyn mielelläni nuorempien pelaajien kanssa keskusteluja siitä, missä he voivat vielä parantaa sekä kehittyä.

RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen on tyytyväinen tuoreesta vahvistuksestaan. Tsiskaridze teki vaikutuksen heti ensimmäisissä harjoituksissa.

- Zurab on meille korkeatasoinen pelaaja. Hänellä on hyvä ja kantava vasen jalka sekä hyvä liike, Tauriainen kertoo.

- Lisäksi Zurab on todella kohteliaan ja suoran oloinen kaveri. Hän tietää, mihin on tulossa, ja haluaa näyttää osaamisensa Veikkausliigassa.

Rovaniemen Palloseuran Veikkausliigan avausottelu on lauantaina 11.4.2020 HJK:n vieraana. RoPS:n ensimmäinen kotiottelu on perjantaina 17.4.2020, jolloin Rovaniemelle saapuu SJK.

Lisää uutisia