vko.08 // 28.2.2020

​KuPS murskasi RoPS:n - maalivahtilupaukselle nollapeli debyytissä

Hemmo Riihimäki torjui nollapelin KuPS-debyytissään. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseura päätti Suomen Cupin alkulohkovaiheen voitokkaissa tunnelmissa. Rovaniemen Palloseura kukistui B-lohkon viimeisessä kamppailussa perjantaina selvin lukemin 4-0 vakuuttavan peliesityksen jälkeen.

KuPS pelasi jälleen vauhdikasta ja eteenpäinmenevää jalkapalloilua ja 1064 katsojaa sai nautiskella vahvasta peliesityksestä sekä hienoista osumista.

Kotijoukkue iski ensimmäisen osumansa jo kolmen peliminuutin jälkeen, kun Tommi Jyry pääsi lataamaan näyttävällä vedolla 1-0-lukemat laitahyökkääjä Usman Salen mainiosta esityöstä. Hyökkääjä Aniekpeno Udoh laukoi rangaistuspotkusta 2-0 ja keskikenttäpelaaja Bismark Boateng vapaapotkusta 3-0.

Kuopiolaisten riveissä pelasi perjantaina useita ensikertalaisia. Maalivahti Hemmo Riihimäki pelasi ensimmäisen virallisen kilpailullisen ottelunsa edustusjoukkueessa torjuen heti hienon nollapelin.

- Hyvä peli meiltä. Me puolustimme hyvin ja nolla pysyi. Tämä oli meiltä paras cupin peli tänä vuonna. Tein pelissä pari torjuntaa, yksi läpiajo siinä oli. Hyvin me puolustimme ja äijät hoitivat homman hyvin, maalivahti kiitteli.

Riihimäki on pelannut yhteensä 15 nuorisomaaottelua, joissa yhdeksässä on toiminut Suomen joukkueen kapteenina torjuen viisi nollapeliä Suomi-paidassa.

Kuopiolaisilla oli vahva ote peliin alusta loppuun ja Boateng kaunisteli maalilukemia tarkalla vedollaan toisella puoliajalla (78 min). KuPS ansaitsi hienon voittonsa ja sijoittui B-lohkossa kakkossijalle ilman tappioita.

- Me olimme paljon parempia kuin RoPS ja ansaitsimme voittaa. Maaleja olisimme voineet tehdä enemmän. Olen tyytyväinen joukkueen esitykseen. Poissaolleita pelaajia tulee vähitellen takaisin ja uusia debyyttejä tapahtui. Se on hienoa, päävalmentaja iloitsi.

Nopealiikkeinen laitahyökkääjä Pedro Vitor pääsi tauolla kentälle pelaamaan toisen puoliajan. Hän antoi debyytissään hienon takaviistosyötön Boatengin 4-0-osumaan. Taneli Heiskanen pääsi myös pelaamaan ensi kertaa liigajoukkueessa ja Ville Saxman pelasi tämän vuoden ensimmäisen ottelunsa. Joel Vartiainen pelasi erinomaisen pelin topparin pelipaikalla. Koko joukkue esiintyi vahvasti ja jokainen pelaaja onnistui hyvn.

- Meillä oli hyvä kontrolli peliin koko ajan, Erlandsen sanoi.