FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.06 // 15.2.2020

Tasapelikin kelpasi lopulta Pikkaraiselle - "Jäi mukavasti panoksia paikallispeliinkin"

Tasapelikin kelpasi lopulta Pikkaraiselle - "Jäi mukavasti panoksia paikallispeliinkin"

Jere Koponen oli mies paikallaan TPS-maalilla. (Kuva: Juha Tamminen)

TPS pelasi lauantaina Suomen Cupissa kauden neljännen alkulohko-ottelunsa ja tuloksena oli maaliton tasapeli FC Honkaa vastaan.

TPS nousi tasapelinsä myötä viiteen sarjapisteeseen ja on vahvasti tällä hetkellä jatkopaikassa kiinni. IFK Mariehamn pelasi itsensä jo ulos jatkopeleistä häviämällä HJK:lle 3-1. Palloseuran ainoa uhkaaja jatkoopääsyn suhteen on HIFK, jolla on ennen viimeistä kierrosta koossa kaksi pistettä.

TPS kohtaa päätöskierroksella FC Interin ja HIFK matkustaa IFK Mariehamnin vieraaksi. Kolmas päätöskierroksen ottelu pelataan Espoossa, kun niin ikään jatkopaikassa kiinni oleva Honka saa lohkovoiton jo varmistaneen HJK:n vieraakseen. TPS:lle riittää paikalliskamppailusta tasapelikin jatkopaikkaan.

TPS:n lauantainen ottelu oli aika kaksijakoinen. Ensimmäinen puoliaika oli kaikin puolin reipasta tekemistä, mutta toisella jaksolla raitapaidat jäivät ajoittain selvästikin Hongan jyrän alle. TPS-maalivahti Jere Koponen otti toisella jaksolla taas johtajan roolia ja pelasti venytyksillään ainakin kaksi varmaa maalipaikkaa.

- Eka puoliaika oli hyvä, olen siihen todella tyytyväinen. Se meni juuri niin kuin oli suunniteltu, haastoimme hyvin Honkaa ja oltasiin jopa ansaittu taukojohto. Rakennettiin muutama erinomainen paikka, mutta sössittiin tällä kertaa ne, TPS-luotsi Tommi Pikkarainen summasi ensimmäisen jakson annin.

- Toisella puoliajalla jäätiin kiinni huonoihin suorituksiin. Melkein joka kerta kun saatiin pallo, niin menetettiin se johonkin epäonnistuneeseen ratkaisuun. Se on ihan ymmärrettävää toki, meillä oli kovista harjoituksista johtuvaa väsymystä mukana ja olihan pelin tempo ihan kohtuullinen. Meillä oli toisella jaksolla Jere Koponen ja siihen päälle tuuria, Pikkarainen myönsi.

Tasapelistäkin jäi kuitenkin kohtuullisen hyvä maku.

- Aika lähellä se jatkopaikkakin kuitenkin on, mutta ei mennä asioiden edelle vielä. Jäi mukavasti panoksia vielä sinne kahden viikon päästä pelattavaan paikallispeliinkin, Pikkarainen vielä muistutti.

vko.12 // 24.3.2020
Lisää uutisia