vko.04 // 1.2.2020

​Ilves jatkoi tappiottomien otteluiden sarjaa

Fofana pääsi maalin makuun. (Kuva: Juha Tamminen)

Hallitseva Suomen Cupin mestari Ilves jatkoi tappiottomien otteluiden sarjaansa cupissa kaatamalla lauantaina RoPS:n maalein 3-1 (2-0).

Ilves jäi reilu vuosi sitten 1-1-tasapeliin RoPSin kanssa, mutta tänään paremmuudesta ei näyttänyt olevan epäselvyyttä.

Ilves jatkoi Lahti-ottelusta tutulla kolmen puolustajan alakerralla. Laiturit pysyivät leveydessä ja peliä luotiin usein kentän sivustojen kautta. Keskustassa 19 vuotta juuri täyttänyt Janne-Pekka Laine osoitti kypsiä otteita ja jakeli hyviä syöttöjä.

Avausmaali nähtiin jo vartin sisään. Toppari Baba Mensah käynnisti hyökkäyksen omalta kenttäpuoliskolta. Hyvien syöttökuvioiden päätteeksi Tiemoko Fofana vapautti 17-vuotiaan Eetu Mömmön yksin linjan taakse. Nuori hyökkääjä viimeisteli viileästi kauden toisen osumansa.

Tupsukorvien korkea prässi ei jättänyt sinipaidoille juurikaan aikaa tai tilaa avata peliään. Paine pysyi vieraspäädyssä. Pari kertaa pallo näytti osuvan rangaistusalueella RoPS-puolustuksen käteen, mutta rangaistuspotkuja ei tuomittu.

Juuri ennen taukovihellystä Janne-Pekka Laine nousi vasemmalta boksiin ja toimitti pallon maalille. Mikko Rantalan käsien kautta pallo putosi kuin tarjottimella Tiemoko Fofanalle, joka puttasi 2-0-osuman helposti sisään.

56. minuutilla Ilveksen ghanalainen testihyökkääjä Zakaria Suraka vaihdettiin kentälle ja hän pääsi antamaan näyttöjä osaamisestaan. Toinen testihyökkääjistä on palannut omasta aloitteestaan takaisin kotimaahansa Kolumbiaan.

Suraka hakeutui aktiivisesti pelattavaksi, mutta viimeiset pallokosketukset hyökkäyskolmanneksella jäivät hieman piippuun. Samalla rovaniemeläiset alkoivat päästä peliin paremmin ja paremmin mukaan. Etenkin keskikentän työjuhta Wato Kuate oli näkyvästi monessa mukana.

65. minuutilla Kuate vapautti Raymond Gyasin sähäkkään nousuun vasemmalta laidalta. Gyasi ohitti vastaan syöksyneen Mika Hilanderin kliinisellä viimeistelyllä ja nosti joukkueensa mukaan kamppailuun pisteistä.

RoPS loi vaarallisia hyökkäyksiä. Ilveksen peli oli hetken aikaa hieman sekavaa ja varovaista, mutta vahvan ottelun pelannut Iiro Järvinen ja vaihdosta sisään tuoreilla jaloilla tullut Emile Paul Tendeng loihtivat ryhtiliikkeen.

Pari minuuttia ennen täyttä aikaa Järvinen antoi mukavan poikittaissyötön vasemmalta sisään ajaneelle Tendengille, joka laukoi suoraan yhdellä kosketuksella pallon pomminvarmasti taka-alakulmaan. 3-1-osuma oli vapauttava, eikä viimeisillä minuuteilla mikään uhannut tamperelaisten voitonjuhlia.