FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.04 // 1.2.2020

​Ilves väkevä siipirikkonakin: "Yhdeksän kenttäpelaajaa oli poissa vahvuudesta"

​Ilves väkevä siipirikkonakin: "Yhdeksän kenttäpelaajaa oli poissa vahvuudesta"

Kuva: Juha Tamminen

Ilves nappasi 3-1-voiton RoPS:sta lauantaina Pirkkahallissa pelatussa Suomen Cupin ottelussa.

Päävalmentaja Jarkko Wiss oli kepein mielin ottelun päätyttyä.

– Yhdeksän sopimuksellista kenttäpelaajaa oli poissa vahvuudesta tänään, mutta se ei kauheasti näkynyt. Voin olla tyytyväinen. Työkaluja on valmentajalla selvästi käytettävissä. Cupissa on viisi vaihtoa ja kyllähän se kannattaa hyödyntää, Wiss toteaa.

– Aivan suvereeni esitys meiltä ensimmäisellä jaksolla. Olimme todella aktiivisia ja puolustimme hyvin eteenpäin. Prässäsimme yhtenäisesti ja voitimme palloja. Pallollinen pelaaminen oli juuri sitä, että välillä mennään linjan taakse ja löydetään uutta tilaa ahtaista väleistä, Wiss kertaa.

Ilves kuitenkin kadotti toisella jaksolla otteensa. RoPS oli lähellä nousta rinnalle.

– Ehkä meillä iski hyvänolon tunne. Herpaannuimme viimeistään siinä vaiheessa, kun toisen jakson alussa vastustajalle jäi punainen kortti antamatta. Kadotimme fokuksen.

Notkahduksen syyt ja seuraukset ovat Wissillä tiedossa. Joukkue tulee niitä opiskelemaan lähipäivinä.

– Vaihtopelaajamme eivät prässäneet, niin kuin olisi pitänyt. RoPS pääsi peliin mukaan. Tauolla olimme puhuneet kopissa tavasta, millä vastustaja voi meitä rankaista. Sorruimme sitten juuri sellaiseen virheeseen ja omissa soi, Wiss manaa.

– Vaihdoimme hieman systeemiä ja otimme pelin jälleen kontrolliin. Lopulta voitto oli selvää kauraa. Tapahtumassa oli paljon hyvää, ja vaikka sekaan mahtui huonoakin, niin se on meille arvokasta oppimateriaalia tässä vaiheessa. Maanantain videopalaverissa riittää keskusteltavaa, Wiss toteaa.

Lisää uutisia