AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.01 // 10.1.2020

​"Pitää olla rohkea ja mieluummin pelata yli kuin ali" – Honkavaaralla selvät teesit VPS-otteluun

​"Pitää olla rohkea ja mieluummin pelata yli kuin ali" – Honkavaaralla selvät teesit VPS-otteluun

"Honsu" painottaa harjoitusotteluiden merkitystä. (Kuva: SJK)

SJK pelaa vuoden ensimmäisen harjoitusottelun lauantaina Wallsport Areenassa. Vastaan tulee Ykköseen viime kauden päätteeksi tippunut VPS.

Jo joulukuun alussa Jani Honkavaaran johdolla harjoitukset aloittanut SJK pelaa nyt kauteen valmistavan toisen harjoitusottelunsa. Ennen joulua pelattu harjoitusottelu FF Jaroa vastaan päättyi 1-0 voittoon Keaton Isakssonin maalilla.

Luonnollisesti talven ensimmäiset harjoituspelit toimivat enemmänkin pelituntuman hakemisena ja pelaajien ominaisuuksien katsastustapahtumina, kuin varsinaisina taktisina jalkapallo-otteluina, joissa haetaan tulosta. Silti Honkavaara on halunnut aloittaa jo pelitavan opettamisen alusta alkaen joukkueelle. Näitä elementtejä hän näki jo hieman joulukuussa sekä odottaa näkevänsä niitä lisää myös lauantaina.

- Tämä vaihe on siinä mielessä vaikea, kun pitäisi treenata kovaa, kuten me treenaammekin, mutta samalla pitäisi ottaa mukaan myös taktisia asioita. Tai oikeastaan luomaan semmoista kokonaiskuvaa pelaamisesta pelaajille. Joten tämä on vähän semmoista painottelua niiden välillä. Tämä on kuitenkin se aika vuodesta, että nyt pitää harjoitella kovaa, kertoo Honkavaara.

Tyypilliseen alkuvuoden tapaan fokus SJK:ssakin on ennen kaikkea omassa tekemisessä – olkoonkin että vastapuolelle asettuu rakas vihollinen.

- Me ollaan otettu omaan peliin liittyvät jutut tärkeämpinä, vastustajaa ei silleen mietitä hirveästi. VPS on kiva vastustaja, joo, ja on paikallispeli, mutta tärkeämpää on, että saadaan hyvä fyysinen vaste näistä peleistä. Meidän pitää pystyä pelaamaan kovalla tempolla näitä pelejä, että saadaan niistä samalla hyvä harjoitustapahtuma.

- Ja nyt kun ei olla vielä hirveästi ehditty taktista puolta harjoitella, niin silloin sen pitäisi olla niin, että nyt pelaajilla se oma ajattelu on aika tärkeää sekä ylipäätään se, että on rohkea siinä mitä tekee. Kaikilla tavoin. Pitää olla rohkea ja aktiivinen. Se on se tärkein asia tässä vaiheessa kautta.

Honkavaara painottaa, että ottelutilanne on aina hiukan erilainen kuin harjoituksissa ja tämänkin takia harjoitusotteluilla on tärkeä merkitys.

- Haluamme saada kaikki peliin mukaan ja tämä on samalla itselleni tärkeää, sillä vaikka harjoitellessa tutustuu pelaajiin, niin pelatessa näkee, miten pelaajat pelitilanteessa käyttäytyvät. Kun vastustaja tekeekin jotain mitä me ei olla treeneissä tehty, niin kuinka nopean reaktion silloin saa pelaajalta. Se on tärkeä juttu myös, Honkavaara kertoo.

- Haluan, että varsinkin näissä harjoituspeleissä meidän pitää olla rohkeita ja mieluummin pelata yli niitä tilanteita, kuin ali. Haluan nähdä mihin me pystytään. Siitä on paljon helpompi lähteä valmentamaan pelaajia kuin siitä, että ei oikein tehdä mitään kentällä. Eli tärkeintä on saada hyvä syke näihin harjoituspeleihin.

Ottelu SJK-VPS alkaa lauantaina kello 14.00 Wallsport Areenalla ja siihen on vapaa sisäänpääsy.

Lisää uutisia