AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.01 // 10.1.2020

"Ammattimiehellä on rautainen asenne" - Janne Saksela taistelee itseään takaisin pelikuntoon

"Ammattimiehellä on rautainen asenne" - Janne Saksela taistelee itseään takaisin pelikuntoon

Janne Saksela tekee lujasti töitä kuntoutuksen eteen. (Kuva: Juha Tamminen)

Viime elokuun alussa Ilvekseen saapunut Janne Saksela loukkasi polvensa heti toisessa ottelussaan, mutta on nyt tulossa vahvasti takaisin ja kuntoutunee Veikkausliigakauden alkuun.

Aikaisemminkin polvivammoista kärsineelle pelaajalle loukkaantuminen oli kova kolaus.

– Motivaationi oli todella korkealla, olin ollut ilman sopimusta ja päässyt Ilvekseen taistelemaan mestaruudesta. Varsinkin kun selvisi, kuinka rajusta vammasta oli kyse, niin se kolahti melkoisen kovaa, Saksela kertoi tunnelmistaan kolhun sattuessa.

Pelaajan ja Ilveksen onneksi joukkueella on Heli Rekimiehen kaltainen ammattilainen mukana, joten ammattitaitoinen ensihoito pystyttiin antamaan jo Maarianhaminassa, jossa loukkaantuminen tapahtui. Tuon jälkeen kaksikko on tehnyt tiiviisti yhteistyötä ja Jannen pelikunto alkaa hiljalleen löytymään.

– Hyvin on kuntoutus edennyt. Tämä on minulle jo kolmas kerta, joten aika hyvin osaan arvioida. Välillä polvi on hiukan kipeytynyt tai ärtynyt, niin silloin olemme himmailleet hiukan tahtia, analysoi Saksela kuntoutuksen edistymistään.

– Kyllä ihan aikataulussa edetään ja suunnitelmien mukaan mennään. Janne on niin kokenut pelaaja ja omaa hyvän näkemyksen, että hänen kanssaan on helppo työskennellä. Ammattimiehellä on rautainen asenne, jota tarvitaankin kuntouksessa, kertoo Rekimies puolestaan näkemyksensä.

Vaikka kuntoutus onkin edennyt suunnitelmien mukaan, niin aina se ei kuitenkaan ole ollut ruusuilla tanssimista.

– Kyllähän sitä välillä iskee epäusko ja mieli on matalalla, mutta silloin Heli ottaa tiukemman komennon ja piiskaa meikäläisen taas oikeaan suuntaan, myöntää Saksela.

– Fyysisen kuntouksen rinnalla käsi kädessä kulkee tietysti henkinen kuntoutus. Välillä täytyy vaan jutella mukavia, välillä tsempata ja välillä sitten sanoa kovastikin. Toki se on välillä molemminpuolista, kyllä minullekin saa sanoa vastaan, komppaa Rekimies vieressä.

Kuntoutus on nyt edennyt pisteeseen, missä pelaaja pystyy jo pallon kanssa harjoittelemaan. Nyt ehkä on juuri se vaihe, jossa pitää muistaa maltin olevan valttia.

– Nyt olen päässyt tosiaan pallon kanssa harjoittelemaan. Voimaa ja tehoja juoksuun on vielä saatava, ennen kuin voi siirtyä joukkueharjoitteluun mukaan. Kaiholla olen katsonut poikien pelaavaan, kovasti tekisi jo mieli hypätä mukaan, kertoo Saksela tuntemuksistaan.

– Vielä täytyy vähän suitsista pitää kiinni. Mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin Veikkausliigaan alkuun mennessä Janne on täysin pelikuntoinen. Eli huhtikuun alkuun tähdätään. Kannattajille tiedoksi, että kova vahvistus saadaan silloin kentälle. Huippuammattilainen, joka on paremmassa kunnossa kuin ennen loukkaantumistaan, hehkuttaa Rekimies ylpeänä suojattiaan.

Lisää uutisia