FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.46 // 18.11.2019

​HIFK:lla testijakso joulukuussa – "Vuosi vuodelta yhä paremmin uuteen kauteen"

​HIFK:lla testijakso joulukuussa – "Vuosi vuodelta yhä paremmin uuteen kauteen"

HIFK:lla on runko ensi kaudelle jo koossa. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK:n kuviot kauden 2020 kynnyksellä ovat hiukan toisennäköisiä kuin vuotta aiemmin ja urheilutoimenjohtaja Mika Lönnströmin mukaan suunta on vahvasti ylöspäin.

Konkreettisesti muutos näkyy jo kuluvan vuoden puolella ja joukkue tulevalle kaudelle alkaa ainakin näillä näkymin olla koossa huomattavasti aiemmassa vaiheessa kuin aiemmin.

– Viime vuonna meillä oli puolitoista kuukautta kestävä testijakso, jonka aikana meillä kävi lukuisia pelaajia antamassa näyttöjä. Tänä vuonna testijaksomme kestää kaksi viikkoa, ja se järjestetään jo joulukuussa. Tämä tietysti tarkoittaa sitä, että valmistautuminen kauteen muuttuu huomattavasti, Lönnström sanoo.

- Joukkueen rakennus on hyvässä vaiheessa, kun meillä nyt on 15 julkaistua pelaajasopimusta.

Osana HIFK:n tulevaa kautta ja myös pelaajatilanteen kehittymistä on jo kuluvalla kaudella hyvin toiminut yhteistyö Ykkösen MYPA:n kanssa.

- Me tulemme tosiaan myös kehittämään MYPA-yhteistyötä entistä enemmän ensi vuonna, myös siihen suuntaan, että seurat tekevät enemmän yhteistyötä myös junioripuolella.

Kehittymistä on myös seuran sisällä niin junioripuolen suuntaan kuin myös yli lajirajojen.

- Kaikki toimintamme tähtää siihen, että vuosi vuodelta päästään yhä paremmin valmistautumaan uuteen kauteen. Junioritasolla tulemme nyt tekemään enemmän työtä siihen suuntaan, että myös siellä päästäisiin kehittymään samalla tavalla kuin nyt olemme edustusjoukkueen kanssa tehty, Lönnström linjaa.

- Teemme myös enemmän yhteistyötä HIFK:n sisällä yli lajirajojen ja meillä on läheinen suhde jääkiekkopuolen toimistoon. Olemme halunneet ottaa heiltä paljon oppia myös omaan toimintaamme.

Lisää uutisia