FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.45 // 17.11.2019

"Meillä on Suomen parhaat kannattajat" - HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström ylistää faneja

"Meillä on Suomen parhaat kannattajat" - HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström ylistää faneja

HIFK meni monella saralla eteenpäin kaudella 2019. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK julkaisi tällä viikolla ensimmäiset ensi kautta koskevat pelaajasopimukset edellisen kauden päättymisen jälkeen. Torstaina tiedotettiin Sakari Tukiaisen jatkosopimuksesta, kun taas perjantaina julkistettiin kokeneen keskikenttäpelaajan Sakari Mattilan liittymisen HIFK:n ensi kauden joukkueeseen.

Kohti uutta kautta mennään HIFK:ssa vahvasti urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström loi samalla katseen menneeseen.

HIFK sijoittui päättyneellä kaudella Veikkausliigassa seitsemänneksi. Miten seura on muuttunut kauden aikana, jos vertaat siihen tilanteeseen, missä olimme ennen tätä kautta?

– Me olemme muuttuneet todella paljon seurana. HIFK:n toiminta on muuttunut koko ajan enemmän siihen suuntaan, että pystymme kilpailemaan muiden seurojen kanssa. Tämä näkyy esimerkiksi siinä, että päättyneen kauden joukkueessa meillä on paljon pelaajia, jotka haluavat jatkaa meillä, ja samalla on myös paljon pelaajia, jotka haluaisivat tulla meille pelaamaan. Tämä kertoo varmasti siitä, että olemme seurassa tehneet asioita oikein. Koko viime kauden valmennustiimimme teki päävalmentaja Tor Thodesenin johdolla todella hyvää työtä ja haluankin antaa valmennukselle kiitettävän arvosanan viime kaudesta, Lönnström sanoo.

- Meillä oli joukkueessa noin 30 pelaajaa, joka tuntuu isolta määrältä. Lähtökohdat kauteen olivat kuitenkin sellaiset, että teimme paljon muutoksia, ja näiden uudistusten johdosta meidän piti varautua kaikkeen. Nyt me tulemme muuttamaan tätä tulevaksi kaudeksi siten, että meillä on ensi vuonna pienempi ryhmä, samalla kun teemme yhä tiiviimpää yhteistyötä MYPAn kanssa. Tällä tavalla me menemme sekä urheilullisella puolella että muilla puolilla askel kerrallaan eteenpäin.

Millaisia tavoitteita seuralla oli ennen kautta ja miten nämä tavoitteet täyttyivät käytännön tasolla?

– Kun me kaudella 2018 Ykkösessä onnistuttiin täyttämään tavoitteet sarjanoususta, niin lähdimme Veikkausliigaan sillä asenteella, että lähtisimme pelaamaan europaikoista. Monet eivät uskoneet tähän, ja aika harva IFK:n ulkopuolella uskoi edes sarjassa säilymiseen. Vaikka emme vielä tällä kaudella päässeet jatkoon eurolopputurnauksessa, niin onnistuimme kuitenkin pääsemään sarjataulukossa sellaiselle sijalle, joka antoi mahdollisuuden pelata europelipaikasta.

- Yksi iso tavoite oli myös, että muutoksista huolimatta saataisiin joukkueen ja kannattajien välille yhtä vahva side, kuin mitä se on aina IFK:ssa ollut. Kauden ehkä hienoin hetki oli mielestäni se lokakuun alun vierasmatsi Vaasassa, kun pelaajat tulivat voitetun ottelun jälkeen katsomoon juhlimaan kannattajien kanssa. Tämä on mielestäni iso osa IFK:ta, että pelaajat ja kannattajat ovat lähellä toisiaan. Haluan kiittää meidän kannattajia siitä, että tulivat peleihin, vaikka meillä tapahtuikin isoja muutoksia. He pysyivät meidän joukkueen mukana, ja varsinkin niille, jotka matkustivat joukkueen mukana vieraspeleihin, haluan osoittaa isot kiitokset. Meillä on Suomen parhaat kannattajat, Lönnström ylistää.

Lisää uutisia