vko.45 // 15.11.2019

​Huuhkajat varmisti historiallisen EM-lopputurnauspaikan

Huuhkajat juhlii perjantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Huuhkajat kaatoi täpötäydellä Telia 5G Areenalla Liechtensteinin perjantaina 3-0 ja sinetöi historiallisen EM-lopputurnauspaikan.

Suomi otti pelin haltuunsa heti avausminuuteilla. Liechtenstein puolusti tiiviisti, mutta vastarinta murtui 21. minuutilla. Teemu Pukki ajoi vahvasti kohti vastustajan maalia, pallo ajautui Jasse Tuomiselle, joka laukoi läheltä uransa ensimmäisen A-maajoukkuemaalin.

Suomi piti ottelua johtomaalinkin jälkeen hallussaan, mutta Liechtenstein taisteli hyvin, eikä enempiä maaleja ennen taukoa nähty.

Tauon jälkeen ote alkoi siirtyä yhä vahvemmin Suomen haltuun. Tuominen puski kertaalleen jo tolppaankin ennen kuin 63. minuutilla läpimurtoon syöksynyt Pyry Soiri kaadettiin rangaistusalueella ja Pukki iski rangaistuspotkusta varmasti numeroiksi 2-0.

Lopullinen sinetti tuli reilu kymmenen minuuttia myöhemmin, kun Pukki toisella yrityksellään laukoi pallon etunurkasta verkkoon.

Näin ottelu päättyi Huuhkajajuhlaan ja paikka ensi kesän EM-lopputurnauksessa on varma.