FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.42 // 27.10.2019

​TPS nousee Veikkausliigaan

​TPS nousee Veikkausliigaan

Mika Ääritalo ampui TPS:n avausosuman. (Kuva: Juha Tamminen)

KPV:n ja TPS:n välinen Veikkausliigan karsinnan ratkaiseva toinen osaottelu päättyi TPS:n 3-0-voittoon sunnuntaina Seinäjoen OmaSp Stadionilla.

TPS:n 1-0-johtomaalin viimeisteli 44. minuutilla maalin edustalta Mika Ääritalo. Toisella puoliajalla Oskari Jakonen vei turkulaiset 2-0-johtoon 67. minuutilla. 3-0-voittolukemat sivalsi erotuomarin antamalla lisäajalla Solomon Duah.

TPS putosi kauden 2018 päätteeksi Jalkapallon Veikkausliigasta liigakarsintojen kautta. Seura asetti tavoitteekseen palata pääsarjatasolle mahdollisimman nopeasti. Projektin johtajaksi valittiin uusi päävalmentaja Tommi Pikkarainen.

TPS pelasi Jalkapallon Ykkösessä nousujohteisen kauden sijoittumalla sarjassa loppujen lopuksi toiseksi. FC Haka nousi suoraan sarjavoittajana suoraan Veikkausliigaan ja TPS:llä oli edessä liigakarsinnat Veikkausliigan haastajasarjassa toiseksi viimeiseksi sijoittunutta joukkuetta vastaan.

TPS:n vastustajaksi tuli viime vuoden tapaan KPV Kokkolasta. Tällä kertaa liigakarsinnat aloitettiin Turussa. TPS ja KPV pelasivat ensimmäisessä osaottelussa maalittoman 0-0-tasapelin. Toinen osaottelu siirrettiin pelattavaksi Kokkolasta Seinäjoen OmaSp Stadionin keinonurmialustalle.

TPS pelasi kauden tärkeimmässä paikassa koko vuoden parhaan pelinsä. TPS meni KPV:tä vastaan 0-1-johtoon ottelun 44. minuutilla Mika Ääritalon maalilla. Oskari Jakonen vei Palloseuran kahden maalin johtoon 67. minuutin kohdalla. Solomon Duah sinetöi 0-3-voittolukemat ottelun lisäajalla. TPS palasi näin Jalkapallon Veikkausliigaan voittamalla KPV:n liigakarsinnoissa yhteismaalein 3-0.

TPS nousee kaudeksi 2020 Veikkausliigaan. KPV tippuu Ykköseen.

Lisää uutisia