AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 27.10.2019

TPS-luotsi Pikkarainen Ylelle: "Tätä kannatti odotella"

TPS-luotsi Pikkarainen Ylelle: "Tätä kannatti odotella"

Tommi Pikkaraisella oli hymy herkässä nousun varmistuttua. (Kuva: Juha Tamminen)

TPS kuittasi komeasti vuoden takaisen tappionsa KPV:lle Veikkausliigan karsinnassa ja palaa ylimmälle sarjatasolle kaudelle 2020.

TPS:n valmentaja Tommi Pikkarainen oli arvattavan iloisella tuulella sunnuntaina 3-0-voittoon päättyneen ratkaisuottelun jälkeen.

– Tätä kannatti odotella. Rapiat päälle 10 kuukautta on painettu hommia viime vuoden marraskuusta lähtien. Tuolla kopissa on aika monta kaveria, jotka ovat nousseet aikamoisesta kuopasta hoitamaan tämän ottelun. Nyt sitä kuuluisaa hattua voisi sitten nostella.

TPS pystyi kehittymään kauden aikana koko ajan ja puristamaan valmentajan mukaan oikeaan aikaan kauden parhaat pelit. Pikkaraisen mielestä turkulaisjoukkue ei kohdannut Ykkösessä pelattavan kauden aikana kertaakaan KPV:n tasoista seuraa.

– Mielestämme olimme tänään aika paljon vauhdikkaampia hyökkäyspelissä. Vastustaja hyökkäsi meidän matalaa puolustusta vastaan tai sitten jäivät kiinni meidän prässiin. Me pääsimme etenemään riistoista suoraviivaisemmin ja nopeammin. Ei KPV montaa maalipaikkaa saanut, kehaisi Pikkarainen.

TPS-valmentaja näki, että joukkue oli pelitavallisesti yhtenäinen ja liigakarsinnan ratkaisuksi muodostuikin se, että KPV ei päässyt omille vahvuusalueille.

– Me kävimme huolella läpi, miten otamme heidän hyvän laitapelaamisen pois. KPV:n vahvuus kun ei ollut keskustasta hyökkääminen. Nuolia voi piirrellä ja laittaa magneettinappuloita taululle vaikka kuinka, mutta jos pelaajat eivat saa siitä kiinni tai toteuta, niin sillä ei ole mitään arvoa. Olen täydellisen tyytyväinen siihen, miten pelaajat toteuttivat pelisuunnitelmaa, Pikkarainen kiitteli.

Lähde: Yle Urheilu
Lisää uutisia