AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 27.9.2019

Ennakko: FC Inter-FC Honka

Ennakko: FC Inter-FC Honka

Veikkausliigan loppuhuipennus on jo käsillä ja FC Inter pelaa liigakauden toiseksi viimeisen kotiottelunsa huomenna. Veritas Stadionilla kello 17.00 alkavassa ottelussa vastaan asettuu espoolainen FC Honka.

Veikkausliigan edellinen kierros tasoitti sarjan kärkipäätä ja nyt vahvimmat mestariehdokkaat KuPS, Inter ja Ilves ovat vain kolmen pisteen päässä toisistaan. Inter menetti sarjan ykkössijan pisteellä edelle menneelle KuPS:lle. Toisaalta sekä KuPS:n että Interin kannalta tilanne on edelleen selkeä: voittamalla kaikki kolme jäljellä olevaa ottelua on Veikkausliigan mestari.

Oman mausteensa mestaruus- ja mitalikamppailuun tuovat Ilves ja Honka. Molemmat tarttuivat kenties viimeisiin oljenkorsiinsa ja viime kierroksen voitolla Ilves on jälleen tukevasti mukana mestaruustaistossa ja Honka puolestaan on vain kolmen pisteen päässä mitalisijasta.

Interin ja Hongan edellinen keskinäinen ottelu pelattiin Veritas Stadionilla heinäkuun 21. päivänä. Europelirasituksesta juuri toipumassa ollut Inter pystyi silloin kaatamaan Hongan 3-1 Elias Mastokankaan, Filip Valencicin ja Timo Furuholmin maaleilla.

Interin päävalmentaja Jose Riveiro muistaa edellisen kohtaamisen erityisesti Interin vahvasta taistelusta, vaikka joukkue olikin väsynyt edellisen ottelun takia.

– Vaikka olimme silloin melko väsyneitä, joukkueen esitys oli silloin todella hyvä niin keskittymisen, suoritusten kuin kaikkensa antamisenkin osalta. Ja niin se täytyy tehdä nytkin, vaikka meillä on takanamme pettymykseen päättynyt Ilves-ottelu. Nyt meillä on uusi mahdollisuus, sillä kaikki on edelleen omissa käsissämme. Huomenna meidän täytyy kuitenkin pelata paljon suuremmalla sydämellä ja intohimolla kuin Tampereen ottelussa. Edellisessä Honka-kohtaamisessa teimme sen, koska olimme niin väsyneitä, mutta nyt meidän on löydettävä sama tunne uudelleen, valmentaja vaatii seuransa verkkosivuilla.

Terveystilanne Interin joukkueessa on säilynyt edelleen hyvänä ja koko joukkue, mukaan lukien edellisessä ottelussa kentältä vaihdettu Niko Markkula, on pelikunnossa huomisessa ottelussa. Ilves-ottelun seurauksena Interiltä puuttuu kuitenkin huomisen Honka-ottelusta kaksi pelaajaa. Sekä Aleksi Paanasella että Miro Tenholla korttitilit täyttyivät ja molemmat joutuvat kärsimään yhden ottelun pelikiellon.

Vahvasti kahdella voitolla mestaruussarjan avannut Honka lähtee otteluun kokonaisuudessaan kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa. Runkosarjan viimeisellä kierroksella kaatui KPV ja mestaruussarjan kahdessa ensimmäisessä ottelussa keltamustat ovat voittaneet Ilveksen ja HJK:n.

Viime kierroksen HJK-kamppailussa ensimmäinen jakso mentiin tasaisissa merkeissä, mutta toisella Honka meni lopulta menojaan. Henri Aalto toi keltamustat tasoihin, Mikko Sumusalo vei johtoon, ja Demba Savage viimeisteli loppulukemat 3-1.

Hongalta ovat varmasti sivussa Rasmus Leislahti sekä Elmo Heinonen. Mac Kandjin ja Duarte Tammilehdon pelikunto on vielä epävarmaa.


FC Inter-FC Honka Veritas Stadionilla lauantaina 28.9. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Interin verkkosivut, FC Hongan verkkosivut
Lisää uutisia