AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 6.9.2019

Pikkuhuuhkajat avaa urakkansa Ukrainassa

Pikkuhuuhkajat avaa urakkansa Ukrainassa

Kuva: Palloliitto

Suomen U21-maajoukkue avaa EM-karsinnat kohti kesän 2021 Unkarissa ja Sloveniassa pelattavaa lopputurnausta perjantaina. Vastaan asettuu Zaporizhiassa Ukraina.

Suomen joukkue matkusti Zaporizhiaan maanantaina ja valmistautuminen on sujunut suunnitelmien mukaan.

- Verrattuna kevään ja kesän harjoitusmaaotteluihin olemme olleet kentällä nyt vähemmän. Mukana on muutamia uusia kasvoja, joten on heidät pyritty saamaan hyvin toimintaan mukaan, päävalmentaja Juha Malinen kertoo Palloliiton verkkosivuilla.

Olosuhteet ovat lämpimät ja kentät kohtuullisessa kunnossa - ottelustadionilla loistavassa.

- Yhteishenkemme on hyvä, mutta aikatauluun on jätetty paljon aikaa omaan, rauhalliseen keskittymiseen, Malinen toteaa.

- Kaiken kaikkiaan vahvuutemme ovat näkyneet harjoituksissa. Kukaan ei ole loukkaantunut ja kaikki ovat hyvässä kunnossa, Malinen painottaa.

Ukraina voitti kesäkuussa U20-ikäluokan maailmanmestaruuden, joten Pikkuhuuhkajien haaste heti ensimmäisessä karsintapelissä on mitä hienoin.

- Ukraina haluaa hallita peliä alhaalta ylös asti. Pallonhallinnan aikana tapahtuu paljon rotaatiota ja tietyt kuviot toistuvat. Olemme keskittyneet muun muassa siihen. He osaavat myös nopeat vastahyökkäykset. On selvää, että tuollaiseen menestykseen vaaditaan monipuolista osaamista.

- Vastustajasta voisi kertoa kunnioittavia asioita pitkään. Keskitymme kuitenkin pääosin omaan peliimme, jota olemme harjoitelleet ja jalostaneet. Uskomme siihen ja haluamme viedä sitä eteenpäin.

Zaporizhiassa pelattava ottelu alkaa Suomen aikaa klo 18.30 ja näkyy suorana VeikkausTV:ssä.

Lisää uutisia