AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 31.7.2019

KuPS valmis haastamaan Legian torstaina - "Mukavaa pientä hienosäätöä on paljon"

KuPS valmis haastamaan Legian torstaina - "Mukavaa pientä hienosäätöä on paljon"

KuPS:lla on edessä iso ottelu torstaina. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS taistelee torstai-iltana Eurooppa-liigan jatkopaikasta, kun puolalainen huippujoukkue Legia Varsova saapuu vastustajaksi 2. karsintakierroksen 2. osaotteluun.

Kuopiolaiset lähtevät ratkaisupeliin jännittävästä 0-1-takaa-ajoasemasta. KuPS taisteli Varsovassa mallikkaasti ja torstaisesta kotipelistä lähdetään hakemaan jatkopaikkaa voitontahtoisin mielin.

- Ensimmäinen osaottelu oli odotetunlainen peli. Legia pelasi odotetulla tavalla. Hyökkäyspelaamista meidän pitää pystyä parantamaan, jotta me saisimme aikaiseksi hitaita hyökkäyksiä. Erikoistilannepeli on myös käyty tarkasti läpi. Legia on laatujoukkue, Varsovassa me pidimme heidät poissa laatupaikoilta, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara kuvailee ensimmäistä osaottelua.

Kuopiolaiset tarvitsevat torstain pelissä maaleja ja samalla oma verkko on pidettävä koskemattomana, jottei vastustaja saisi arvokasta vierasmaalia. Erittäin mielenkiintoinen ja tiukkaotteinen peli on siten odotettavissa.

- Legia liikkuu paljon laitakaistoilla ja tuskin he hirveästi muuttavat omaa pelaamistaan. Haasteena on, miten me käännämme oman prässimme korkeaksi. Varsovassa se onnistui muutaman kerran hyvin. Legia puolustaa keskustaa tiiviisti ja laitojen kautta meidän pitää mennä ja hyökätä enemmän.

- Mukavaa pientä hienosäätöä on paljon pelin eri vaiheissa ja erikoistilanteissa. Meidän pitää pelata rohkeasti. Legia puolustaa hyvin ja laadukkaasti vaara-aluetta. Hyvän hurmoksen päälle saaminen voi yllättää heidät, Honkavaara toteaa.

KuPS-Legia Savon Sanomat Areenalla torstaina kello 19.00. Osaottelu pelataan lopulliseen ratkaisuun saakka eli tarvittaessa kamppaillaan jatkoaika sekä lauotaan mahdollisesti vielä rangaistuspotkukilpailu jatkopaikan ratkaisemiseksi. VeikkausTV näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Lähde: KuPS:n tiedote
Lisää uutisia