FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.27 // 11.7.2019

​RoPS pääsee rennolla fiiliksellä hakemaan yllätystä: "Meillä ei mitään paineita"

​RoPS pääsee rennolla fiiliksellä hakemaan yllätystä: "Meillä ei mitään paineita"

Kuva: Juha Tamminen

Rovaniemen Palloseura ja Aberdeen FC kohtaavat torstaina Eurooppa-liigan ensimmäisen karsintakierroksen ensimmäisessä osaottelussa.

Ottelu Pittodrie Stadionilla alkaa kello 19.45 paikallista aikaa ja kello 21.45 Suomen aikaa.

RoPS:n konkarihyökkääjä Aleksandr Kokko odottaa peliä vesi kielellä.

- Innostunut fiilis, huikea peli tulossa ja paljon katsojia. Erilainen matsi siinä mielessä, europelit on aina erilaisia, oli meitä isompi jengi tai pienempi jengi vastassa. Kaikki ovat erilaisia matseja kuin Veikkausliigassa, jossa tiedetään kaikki vastustajan pelaajat miten ne pelaa, Kokko toteaa.

RoPS lähtee vierasotteluun altavastaajan asemasta ja paineet on kotijoukkueella, jonka fanaattinen kotiyleisö haluaa tästä pelistä vain selvää voittoa.

- Meillä ei mitään paineita. Pitää vain pelata ja näyttää parasta. Ei saa pelätä missään tapauksessa, Kokko painottaa.

Kokko oli tovin pois tositoimista loukkaantumisen takia. Nyt mies on kunnossa ja peli peliltä paremmassa tikissä. Hyökkääjä toivoo pääsevänsä torstai-iltana tositoimiin ja hyökkääjälle tyypilliseen tapaan toiveena on panna verkkoja tötterölle.

- Päästä pelaamaan ja jos pääsen pelaamaan, tehdä maaleja tai syöttää maaleja. Euromaali vielä puuttuu, sekin sellainen tavoite. Lähtään kuitenkin siitä, että jos pääsen pelaamaan, niin olen siitäkin iloinen, Kokko naurahtaa.

Ottelu Aberdeenissa alkaa torstaina kello 21.45 Suomen aikaa. Seuraavan kerran RoPS pelaa Veikkausliigassa 21.7. HIFK:ta vastaan Helsingissä.

Lisää uutisia