FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.27 // 10.7.2019

​Reguero tuntee Skotlannin jalkapallon – "Olemme valmiit hakemaan Aberdeenista hyvän tuloksen"

​Reguero tuntee Skotlannin jalkapallon – "Olemme valmiit hakemaan Aberdeenista hyvän tuloksen"

Antonio Reguero viihtyi Skotlannissa. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPS:n maalivahti Antonio Reguero matkasi tuttuihin ympyröihin joukkueen kanssa tiistaina, kun edessä oli vierasmatka Aberdeeniin Eurooppa-liigan karsintojen avaukseen.

Reguero pelasi Skotlannissa vuosina 2012-16 ja kertoo Lapin Kansalle kokemuksistaan Skotlannissa.

– Pelasin useammassa seurassa ja minun on sanottava, että todellakin nautin tuosta luvusta jalkapalloelämässäni. Pelasin monta todella jännittävää ottelua ja kehityin maalivahtina. Skotlanti ja Englanti ovat ihanteellisia paikkoja nauttia jalkapallosta, "Toni" kertoo.

Skotlannin Valioliigaa Reguero kuvaa fyysiseksi sarjaksi.

– Siinä mielessä liiga on samanlainen kuin Veikkausliiga. Peli on kuitenkin suoraviivaisempaa ja nopeampaa kuin Suomessa, ja pallo on enemmän ilmassa.

– Henkilökohtaisessa elämässäni tapahtui myös paljon. Tapasin vaimoni siellä ja sain lukuisia hyviä ystäviä jalkapallopiirien ulkopuolelta.

Espanjalainen vaimo opiskeli samaan aikaan Skotlannissa.

Reguero myöntää, että Aberdeen on suosikki torstaina käynnistyvässä otteluparissa, mutta huomauttaa samalla, että otteluita ei ratkaista muualla kuin kentällä.

– Paperilla Aberdeenilla on paremmat saumat jatkoon, se on selvä, mutta ne ovat vain tilastoja. Meidän on ajateltava positiivisesti ja taisteltava. Peli on varmasti erilainen kuin liigamatsit, mutta olemme valmiit saamaan Aberdeenista hyvän tuloksen.

- Sitten heidän täytyy matkustaa Rovaniemelle ja kohdata meidät erilaisissa olosuhteissa. Esimerkiksi tekonurmi on heille vieras.

Ottelu Aberdeenissa alkaa torstaina kello 21.45 Suomen aikaa.

Lähde: Lapin Kansa
Lisää uutisia