FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.27 // 10.7.2019

VPS:n valmennusvastuun ottanut Sund tiukkana: "Haluamme olla Veikkausliigassa ensi vuonnakin"

VPS:n valmennusvastuun ottanut Sund tiukkana: "Haluamme olla Veikkausliigassa ensi vuonnakin"

Christian Sund tähyää kohti Veikkausliigapaikan varmistamista. (Kuva: Juha Tamminen)

Christian Sund otti VPS:n edustusjoukkueen komentoonsa maanantaina.

Tuore päävalmentaja on ehtinyt pitämään joukkueelleen kahdet harjoitukset. Sund on ollut tyytyväinen joukkueen ilmeeseen harjoituskentällä.

- Nyt näyttää siltä, että pelaajat ovat löytäneet lisää energiaa. Katson aina, että miten pelaajat reagoivat harjoituksissa ja sen perusteella näen ovatko harjoitukset olleet hyvät. Mielestäni pelaajat ovat ottaneet tilanteen hyvin ja treeneissä on näyttänyt hyvältä, Sund kommentoi.

Sundin tulikaste päävalmentajana Veikkausliigassa on edessä ensi lauantaina Seinäjoella, kun VPS kohtaa SJK:n. Joukkue on keskittynyt alkuviikolla jalkapallon perusteisiin.

- Peli on vasta lauantaina, joten viikon ensimmäisinä päivinä olemme keskittyneet pelin perusasioihin. Eilen oli enemmän pienpelejä ja tänään oli sitten vähän isompaa peliä. Olen yrittänyt yhdistää eri harjoitteita sillä tavalla, että emme harjoittele yhtenä päivänä puolustusta ja toisena hyökkäyspeliä. Hyökkäyspeli lähtee puolustuspelistä ja sitä kautta olemme harjoitelleet, VPS-luotsi kertoo.

Veikkausliigan sarjataulukko on tällä hetkellä karua luettavaa VPS:n näkökulmasta. Joukkue on sarjan viimeisellä sijalla ja kolme pistettä jäljessä karsijan paikalla olevaa KPV:tä. Joukkueella on selvä tavoite loppukaudelle.

- Säilyminen on nyt ainoa tavoitteemme. Tiedän, miksi minut on laitettu tähän ja se on säilymisen takia. Uskon täysin siihen, että pystymme kääntämään tämän tilanteen.

- Se on ollut niin pienestä kiinni, että olisimme saaneet muutaman voiton. Jo näiden kahden treenin perusteella uskon kovasti tähän joukkueeseen ja siihen, että pystymme kääntämään kurssin, Sund sanoo.

Sund toivoo vaasalaisyleisön löytyvän tiensä Elisa Stadionille tukemaan joukkuettaan tärkeissä kamppailuissa.

- Ihmiset haluavat, että Vaasalla on liigajoukkue. Mielestäni viimeisimmissä peleissä sen tuen ja kannustuksen on tuntenut. Kaikki fanit ja koko yleisö on halunnut auttaa meitä. Toivottavasti se jatkuu. Haluamme olla Veikkausliigassa vielä ensi vuonnakin, päävalmentaja päättää.


SJK-VPS OmaSP Stadionilla lauantaina 13.7. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

vko.48 // 2.12.2020
Lisää uutisia