AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.27 // 11.7.2019

"Toivottavasti saadaan heti muutos" – Sundin tulikaste päävalmentajana derbyssä

"Toivottavasti saadaan heti muutos" – Sundin tulikaste päävalmentajana derbyssä

Vepsu hakee kurssin käännöstä. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS pelaa ensimmäisen ottelunsa Christian Sundin alaisuudessa lauantaina, kun edessä on vierasmatka Pohjanmaan derbyyn SJK:ta vastaan.

Sund on syntyjään vaasalainen ja pelasi juniorivuotensa BK-IFK:ssa. Kaudet Vepsussa saivat miehen pelaajauran aikoinaan oikeille raiteille.

- On mahtavaa valmentaa kotikaupungin joukkuetta. Olen aiemminkin sanonut jossain, että sain pelaajaurani kehittymään Vepsussa oikeaan suuntaan ja nyt toivottavasti saan VPS:n menemään joukkueena oikeaan suuntaan.

Lauantaina vastaan tuleva SJK on Sundille tuttu vastus, sillä mies pelasi Seinäjoella muutaman vuoden ajan ja toimi siellä myös talenttivalmentajana. Tutun joukkueen kohtaaminen derbyssä ei kuitenkaan herätä Sundissa sen erikoisempia tunteita. Keskittyminen on pitkälti VPS:n omassa pelaamisessa.

- SJK-peli on ensimmäinen päävalmentajana, joten en oikein tiedä mitä fiiliksiä siellä pitäisi olla. Keskityn nyt enemmän omaan pelaamiseemme, jotta saamme siitä sennäköistä, mitä sen pitäisi olla. Sitä kautta saamme voittoja, joita tarvitsemme.

- Tiedämme miten SJK tulee todennäköisesti pelaamaan, mutta oma tekeminen on nyt tärkeintä, "Crisu" pohtii.

Sund haluaa muokata Vepsusta omannäköisensä joukkueen. Prosessissa saattaa kestää, mutta päävalmentaja haluaa nähdä muutoksia jo lauantaina Seinäjoella.

- Toivottavasti saadaan heti jonkinlainen muutos peliimme lauantaina. Pyrimme hakemaan voittoa, se on ainoa tavoite tällä hetkellä. Uskon, että lauantaina tulee näkymään jotain uutta.


SJK-VPS OmaSP Stadionilla lauantaina 13.7. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia