AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 9.6.2019

​Suomi on ikävä paikka pelata jalkapalloa – vierasmaajoukkueelle

​Suomi on ikävä paikka pelata jalkapalloa – vierasmaajoukkueelle

Huuhkajat on todella kovassa putkessa kotikentällä. (Kuva: Juha Tamminen)

Huuhkajien lauantainen komea 2-0-voitto Bosnia-Hertsegovinasta oikeastaan vain jatkoi jo pitkään meneillään ollutta putkea.

Suomesta on nimittäin hyvää vauhtia tulossa melkoinen peikko vieraileville A-maajoukkueille.

Bosnia-Hertsegovina -ottelu oli Huuhkajien ensimmäinen kotimaan maaperällä kuluvana kalenterivuonna ja tuloksena oli siis 2-0-voitto.

Vuonna 2018 Huuhkajat pelasi kotiyleisön edessä neljä kertaa ja tuloksena oli jokaisesta ottelusta voitto. UEFA Nations Leaguessa kaatuivat Ratinan stadionilla Tampereella Unkari 1-0 ja Kreikka 2-0 sekä Veritas Stadionilla Turussa Viro 1-0. Tätä ennen kesällä kukistui Valko-Venäjä A-maaottelussa Ratinassa 2-0.

Voittoputki ulottuu aina marraskuuhun 2017 saakka ja A-maaotteluun Viroa vastaan Telia 5G Areenalla Helsingissä, jolloin numerot olivat 3-0. Edellisten MM-karsintojen kahdessa viimeisessä ottelussa tuloksina olivat Turussa Turkkia vastaan 2-2-tasapeli ja Tampereella Islannista 1-0-voitto.

Huuhkajat on siis edellisistä kahdeksasta kotimaaottelustaan voittanut seitsemän ja pelannut yhden tasan kokonaismaalierolla 14-2. Täysin "puhdas" putki on nyt kuuden ottelun mittainen – kuusi voittoa maalierolla 11-0.

Lisää uutisia