FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.22 // 4.6.2019

HJK:n lainapelaaja KPV:ssa - ”Haluan tänä vuonna monipuolistaa laitapelaamistani”

HJK:n lainapelaaja KPV:ssa - ”Haluan tänä vuonna monipuolistaa laitapelaamistani”

Kuva: Juha Tamminen

19-vuotias Enoch Banza lähti talvella HJK:sta lainalle KPV:n riveihin ja on saanut hyvin peliaikaa. Nyt edessä on läpimurto - Veikkausliigassa ja Suomen U21-maajoukkueessa.

Enoch Banza teki Suomen Cupissa neljä maalia, mutta liigassa tili ei ole vielä auennut.

- Cup alkoi meillä hyvin ja pääsimme välieriin asti, mutta emme finaaliin. Veikkausliigassa ei lähtenyt niin kuin odotimme ja halusimme. Tällaista futis vain on, Banza toteaa Palloliiton Huu-tv:lle maajoukkueleirillä.

- Olen ollut omaan kauteeni ihan tyytyväinen. Haluan pelata ja olen saanut hyviä suorituksia. Ainut mikä minua harmittaa, on se, etten ole saanut vielä maalia Veikkausliigassa. Se on tosi harmi. Paikkoja on ollut, mutta uskon, että se onnistuu tulevissa liigapeleissä.

Nuori on päättäväinen, että 2019 on hänen vuotensa.

- Haluan tehdä läpimurron, sitä haen. Se tarkoittaa onnistumisia ja maalitilin avaamista. Nyt olen maajoukkueleirillä ja tavoite on murtautua myös tähän U21-ryhmään.

- Olen nopea ja hyvä pelaamaan yksi vastaan yksi -tilanteita. Haluan tänä vuonna myös monipuolistaa laitapelaamistani. Haluan pystyä pelaamaan myös keskellä, mennä sieltä ohi ja pelata erilaisia kombinaatioita.

Kokkolalaiset reagoivat joukkueen vaikeaan alkukauteen erottomalla päävalmentaja Jarmo Korhosen. Hänen paikkansa otti apuluotsi Niko Kalliokoski, jonka alaisuudessa joukkue otti sunnuntaina avausvoiton. FC Honka kaatui Espoossa 1-0-lukemin.

- Se tulos oli todella tärkeä sarjan kannalta ja meidän kannalta muutenkin. Itseluottamuksemme nousee voitosta, pisteet olivat tärkeitä.

U21-maajoukkue kohtaa Pohjois-Makedonian torstaina 6.6. klo 14 vieraissa ja Ruotsin Lappeenrannassa tiistaina 11.6. klo 18. VeikkausTV näyttää molemmat pelit suorina.


KPV-FC Inter Kokkolan Keskuskentällä sunnuntaina 16.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia