AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 6.6.2019

U21-maajoukkue valmistautuu EM-karsintoihin - ”Olemme monipuolistaneet hyökkäyspelaamistamme ”

U21-maajoukkue valmistautuu EM-karsintoihin - ”Olemme monipuolistaneet hyökkäyspelaamistamme ”

Veikkausliigasta joukkueessa on mukana mm. RoPS:n Lucas Lingman. (Kuva: Juha Tamminen)

U21-maajoukkue on leireillyt Slovakiassa maanantaista ja kohtaa Pohjois-Makedonian torstaina klo 14 Suomen aikaa. Ottelu näkyy suorana VeikkausTV:stä.

Päävalmentaja Juha Malinen joutui tekemään aivan viime metreille saakka muutoksia ryhmäänsä loukkaantumisten vuoksi. Mukana on kaksi maalivahtia ja 18 kenttäpelaajaa.

- Leiri on mennyt kaikin puolin hyvin ja pelaajat ovat motivoituneita. Poissaoloja on yhteensä 11, joka on karmea määrä. Se ei kuitenkaan masenna meitä, vaan mietimme kokonaisuutta. EM-karsinnat alkavat syksyllä ja jatkuvat vuoden 2020 alkutalveen. Paljon voi tapahtua, joten on hyvä, että voimme aktivoida paljon pelaajia, Malinen toteaa.

- Minulla on 52 pelaajan lista, josta on nyt käytetty yli 30 nimeä kolmen tapahtuman aikana. Tietysti olisi hyvä, jos voisimme joka kertaa jatkaa siitä mihin edellisellä kerralla jäimme. Nyt joudumme käyttämään joidenkin pelaajien osalta aikaa perusasioiden läpikäyntiin. Pitkässä juoksussa se on kuitenkin hyvä asia. He ovat sisäistäneet asiat hyvin, mitään ongelmia ei ole ollut.

Kesäkuun leiri on joukkueen viimeinen yhteistapahtuma ennen 6. ja 10.9. Ukrainaa ja Pohjois-Irlantia vastaan alkavia karsintoja.

- On vaikea sanoa tarkasti missä vaiheessa tekemisemme on tällä hetkellä, kun edessä on informaation kannalta kaksi tärkeää ottelua. Tammikuun leiri kotimaisten pelaajien kanssa oli hyvä tapahtuma ja maaliskuussa meillä oli erittäin hyvä viikko Espanjassa. Nyt olemme lisänneet asioita, joita pelikirjastamme vielä puuttuu.

- Olemme monipuolistaneet hyökkäyspelaamistamme ja muistuttaneet puolustuksen eri vaiheista. Hyökkäyksessä on tärkeää, että vaaraa tulee oikealta, keskeltä ja vasemmalta. Olemme olleet "oikeapainotteisia", siellä olemme olleet suoraviivaisimmillamme. Muillekin osa-alueille on nyt ollut selvä panostus.

Suomi kohtaa tulevissa karsinnoissa Ukrainan ja Pohjois-Irlannin lisäksi Maltan, Tanskan ja Romanian. Yhdeksän lohkovoittajaa etenee suoraan ja kaksi parasta lohkokakkosta pelaavat viimeisestä paikasta Unkarin ja Slovenian kesän 2021 lopputurnaukseen.

Malinen on luottavainen, että torstain ja tiistain maaottelut Pohjois-Makedoniaa (entinen Makedonia) ja Ruotsia vastaan antavat Suomelle hyvät lähtökohdat tulevaan urakkaan.

- Pohjois-Makedonia on pienempi maa kuin Ukraina tai Romania, mutta toivottavasti peli palvelee niihin valmistautumista. He ovat vahvoja pallon kanssa ja kohtuullisen fyysisiä pelaajia. Varsinkin heidän laitapuolustajansa pelaavat miesvartiointia. Prässi ei ennakolta ole yhtä kontrolloitua kuin mihin me pyrimme, eli tiloja löytyy varmasti väleistä.

Oman mausteensa torstain otteluun tuo lämpötila. Kamppailu pelataan jo klo 13 paikallista aikaa (klo 14 Suomessa) ja lämpötila on ollut koko viikon korkea.

- Lähtökohtaisesti tulemme tekemään vaihtoja. Tulemme antamaan mahdollisuuksia hieman normaalia useammille ja se sana hieman voi vielä tippua pois. Kentälle tulee siis sata-lasissa pelaavia pelaajia.

- Silti voimavaroja pitää myös pystyä säästämään, se kuuluu pelikirjaamme. Emme voi olla koko ajan kuluttavia, vaan meidän pitää löytää hetket, jolloin otamme energiavaroja alaspäin.

Lisää uutisia