FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.20 // 21.5.2019

U18-maajoukkue valittu Baltic cupiin - mukana vuotta nuorempi KuPS-lupaus

U18-maajoukkue valittu Baltic cupiin - mukana vuotta nuorempi KuPS-lupaus

Tony Miettinen nousee vuotta vanhempien maajoukkueeseen.

Vuonna 2001 syntyneiden maajoukkue jatkaa valmistautumistaan kohti marraskuun EM-karsintoja kesäkuussa Baltic cupissa, jossa vastaan asettuu Viro, Latvia ja Liettua.

Päävalmentaja Kai Nyyssönen on valinnut mukaan 18 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia. Kaikki tulevat saamaan hyvin peliaikaa jo siksikin, että ensimmäinen ottelu on torstaina 6.6. klo 18 ja seuraava heti perjantaina 7.6. klo 15. Päätösottelu on sunnuntaina 9.6. klo 13.

Ikäluokan mahdollisesta EM-karsintajoukkueesta puuttuvat loukkaantumisista toipuvat Maximus Tainio ja Benjamin Hiekkanen sekä kautensa Tanskassa ja Saksassa päättävät Oliver Antman ja Anssi Suhonen. Kuten nuorisomaajoukkueisiin kuuluukin, ryhmä on jälleen elänyt ja muutosta on tullut tällä kertaa kuuden pelaajan verran. Mukana on myös yksi vuonna 2002 syntynyt pelaaja, eli KuPS:n puolustaja Tony Miettinen.

- Olen tyytyväinen joukkueeseen, Baltic cup on hyvä paikka tarkastaa pelaajia missä kukin menee. Pelaajia on ulkomailta ja Suomesta Veikkausliigasta Kakkoseen, Nyyssönen toteaa.

- Lähdemme kehittämään peliä, se on selvä asia. Haluamme olla jokaisessa ottelussa vahvasti mukana ja voittaa. Yksikään näistä peleistä ei tule olemaan helppo ja aikataulu on tiukka. Tapahtuma on pelipainotteinen, harjoittelulle ei jää paljon aikaa.

U18-pojat olivat edellisen kerran koolla maaliskuussa, kun joukkue kohtasi Montenegron vieraissa tuplamaaottelussa. Tuloksiksi kirjattiin 2-2-tasapeli ja 1-2-tappio.

- Montenegro-ottelut olivat meille haastavia. Johdimme molempia 1-0 ja meillä ei ollut mitään hätää. On tärkeää, kuinka pelaamme johtoasemassa. Päästimme molemmissa peleissä kaksi maalia, se on paljon. Olimme se joukkue, joka piti enemmän palloa, mutta olennaista on missä ja kuinka pelaamme tilanteenvaihdot.

- Toivon, että pääsemme hallitsemaan palloa Baltic cupissa vastustajan kenttäpuoliskolla ja että kenttätasapainomme on tilanteenvaihdoissa kunnossa. Luonnonurmi alustana maaliskuussa oli vielä haasteellisempi, nyt ei enää.

Valmennusjohto on käyttänyt ajan maaliskuun leirin jälkeen tarkasti Suomen pelaajien seurantaan. Nuorisomaajoukkuevalmentajat eivät pääsääntöisesti vieraile pelaajien arjessa ulkomailla, mutta Nyyssönen toteaa sen olevan tavoite tulevaisuudessa. Esimerkiksi Tanska olisi tällä hetkellä mielenkiintoinen kohde.

- Videoiden saanti ei ole aina helppoa ulkomailta tai esimerkiksi Suomen Kakkosesta. Teemme sen eteen paljon täitä, se on tärkeää ja saamme hyvin tukea pelaajilta itseltään. Viimeisen kahden viikon aikana ennen turnausta kiinnitämme sitten enemmän huomiota vastustajiin. EM-karsinnat ovat tietysti eri asia, mutta näin muissa maaotteluissa ja turnauksissa, luotsi lisää.

6.6. klo 18 Viro-Suomi, Tartto
7.6. klo 15 Suomi-Latvia, Võru
9.6. klo 13 Liettua-Suomi, Tartto

Suomen joukkue:
Viljami Sinisalo Aston Villa FC
Julius Schmid SpVgg Unterhaching
Noah Nurmi Esbjerg fB
Patrik Raitanen Liverpool FC
Joel Laitinen PEPO
Seth Saarinen HJK
Joonatan Laine FC Honka
Julius Perälä Pallo-Iirot
Tony Miettinen KuPS
Pyry Hannola FC Midtjylland
Axel Vidjeskog FF Jaro
Otto Ollikainen HJK
Oskari Sallinen FC Groningen
Arlind Sejdiu FC Honka
Robbie Azodo FC Honka
Julius Tauriainen HJK
Janne-Pekka Laine Ilves
Jeremiah Streng SJK
Maximo Tolonen SJK
Terry Ablade Fulham FC

Lisää uutisia