FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.20 // 21.5.2019

​KuPS koettaa aiheuttaa Ilvekselle avaustappion: "Rohkeampaa jalkapalloa pelataan"

​KuPS koettaa aiheuttaa Ilvekselle avaustappion: "Rohkeampaa jalkapalloa pelataan"

Kuva: Juha Tamminen

KuPS on tullut tunnetuksi siitä, että aina ajoittain sen otteluissa tehdään kuusi tai seitsemänkin maalia. Syitä tähän ei Kuopiossa tiedetä.

- En tiedä. Ollaanhan me pelattu viime aikoina vähämaalisiakin pelejä. Ehkä se johtuu siitä, että niissä peleissä ollaan osuttu hyvin, mutta ollaan myös päästetty helposti, toteaa KuPS:n kärkimies Rasmus Karjalainen.

KuPS kohtaa perjantaina Ilveksen. Tamperelaiset taas ovat tunnettuja tiiviistä joukkuepuolustamisestaan ja siitä, että heidän peleissä tehdään keskimäärin yksi osuma ottelua kohden.

- Rohkeampaa jalkapalloa pelataan kuin Ilves. Ilves pitää hyvin oman maalinsa puhtaana. Se on hyvä joukkue siinä, eikä sitten tarvitsekaan tehdä niin paljoa maaleja. Meidän pelaaminen on enemmän sellaista rohkeampaa ja ehkä viihdyttävämpää jalkapalloa. Tai en halua sanoa viihdyttävämpää, mutta erilaista. Välillä se on hurlumheipeliä. Onko se sitten välttämättä viihdyttävämpää, pohdiskelee Karjalainen.

Rasmus Karjalainen rakastaa tehdä maaleja, mutta toivoo, että peleissä ei tarvitsisi koettaa saada aikaan hirmuisen montaa maalia kolmen pisteen potin saadakseen.

- Olisihan se kiva saada enemmän johdonmukaisuutta peliin, ei tarvitsisi tehdä kuin maali tai pari, niin voitettaisiin pelejä.


KuPS-Ilves Savon Sanomat Areenalla perjantaina 24.5. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia