FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.19 // 19.5.2019

Ilveksen Tomas: ”Pelaamme voittavaa jalkapalloa, se on meidän juttu”

Ilveksen Tomas: ”Pelaamme voittavaa jalkapalloa, se on meidän juttu”

Kuva: Juha Tamminen

Ilves on yksi kevätkauden suurista onnistujista. Vahvan alun Veikkausliigassa lisäksi joukkue lunasti paikan Suomen Cupin finaaliin.

Ilves voitti torstaina Suomen Cupin välierässä KPV:n vieraissa 3-2. Suorituksen arvoa nostaa huima loppukiri. Jarkko Wissin suojatit olivat varsinaisen peliajan täytyttyä 1-2-tappiolla, mutta kirivät tuomarin antamalla lisäajalla tasoihin ja ohi. 2-2-maalin tehnyt Diogo Tomas kehuukin omiensa asennetta.

- Emme halua hävitä, emmekä antaa yhtään metriä anteeksi. Menemme aina loppuu asti ja päätösvihellykseen. Nyt olemme saaneet hyviä tuloksia ja se antaa uskoa tulevaan, Tomas toteaa.

Ilves jatkaa Veikkausliigan pelejään maanantaina ja kohtaa niin ikään cupin loppuotteluun edenneen IFK Mariehamnin. Miten otteluun sitten kuuluu suhtautua, ettei hyvänolon tunne torstain suorituksesta pääsee valloilleen vielä maanantainakin?

- Pitää pysyä nöyränä, jokainen peli on omansa. Edellisillä ei ole enää mitään merkitystä, keskitymme vain seuraavaan. Haluamme kotivoiton ja sitten on taas kivat kesäpäivät edessä.

Ilves on pelannut liigassa seitsemän ottelua ja voittanut niistä neljä ja pelannut kolmesti tasan. Pisteen erolla sarjaa johtava FC Inter on pelannut kaksi ottelua enemmän. Tampererelaisten pelaajatilanne on hyvä ja Tomas korostaa sisäisen kilpailun potkivan kaikkia eteenpäin.

- Se kasvattaa nälkää, jos joutuu vaihtopenkillä istumaan tai jopa kokoonpanon ulkopuolelle. Se kirpaisee, mutta vaihtoehdot ovat joko katkeroitua tai antaa kaikkensa, jotta ansaitsee paikkansa avauksessa. Olen joutunut istumaan vaihdossa, mutta silloin pitää vain jatkaa työntekoa ja sitä kautta kirittää avauksen jätkiä ja saada itselleen sen paikan.

- Kaikki saavat varmasti näytönpaikan ja silloin pelin tason täytyy vain säilyä. Meillä on ollut hyviä matseja, joten kun vaihdosta tulee sisään, niin pitää pystyä tekemään tulosta. Millään muulla ei ole oikeastaan merkitystä.

Tomas korostaa myös tamperelaisyleisön merkitystä. Maanantaille on luvattu aurinkoista säätä, joten mikä olisikaan parempaa viihdettä kuin viettää iltaa jalkapallokatsomossa?

- Pelaamme voittavaa jalkapalloa, se on meidän juttu. Emme halua hävitä ja annamme aina kaikkemme. Sen pitäisi näkyä katsomoon asti. Pelaamme myös kotiyleisölle, jonka tuki on meille tärkeää.


Ilves-IFK Mariehamn maanantaina 20.5. klo 18.30 Tammelan stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: IlvesTV
Lisää uutisia