FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.18 // 10.5.2019

​Pekka Lagerblom kertoo, miten päätyi FC Lahden pelaajavalmentajaksi - "Mietin ja pohdin"

​Pekka Lagerblom kertoo, miten päätyi FC Lahden pelaajavalmentajaksi - "Mietin ja pohdin"

Pekka Lagerblom toimii Lahdessa "triplaroolissa". (Kuva: Juha Tamminen)

Pekka Lagerblom vieraili tällä viikolla Suplan Veikkausliiga ja Naisten liiga -podcastissa.

Lokakuun alussa FC Lahti ilmoitti alkavan kauden valmennustiiminsä. Päävalmentaja Sami Ristilä sai avukseen mm. yhden kokeneen pelaajan, kun Pekka Lagerblom liittyi "Kuhnurien" valmennusryhmään.

Lagerblom, 36, voittanut mm. Saksan Bundesliigan ja Saksan cupin pitkällä peliurallaan. Viimeksi hän oli pelannut Lahdessa 2015.

Ristilän pyyntö liittyä valmennukseen oli Lagerblomille mieluisa asia. He olivat keskustelleet jo aiemmin siitä, että Lagerblom jatkaisi Lahdessa myös pelaajauraansa. Lagerblom ilmaisi Ristilälle hyvissä ajoin, että haluaa jatkaa pelaamista ja olla apuna myös valmennuksessa.

Keskustelut Lahden liigajoukkueen valmennukseen liittymisestä alkoivat syksyllä, kun Lagerblom valmensi FC Lahden tehoryhmiä. Samoilla kentillä pyörinyt Ristilä otti asian puheeksi jo paikan päällä ja soitti "Power-Pekalle" uudelleen loppusyksystä valmennusasioihin liittyen.

- Ilmoitin silloin, että toki kiinnostaa. Sitten samaan aikaan Reippaan organisaatiosta kyseltiin A-juniorien valmentajaksi. Tämä oli vähän sellainen yhtälö, mitä mietin ja pohdin, miten saan asiat yhteen ja sujumaan, Lagerblom kertoi.

Lopulta asiat ratkesivat, ja Lagerblom sai Lahdessa ns. triplaroolin. FC Lahdessa hän on pelaajavalmentaja, A-nuorissa vastuuvalmentaja.

Roolien yhdistäminen on vaatinut kompromisseja ja ennen kaikkea aikaa. Etenkin harjoituskaudella päivät olivat pitkiä, 10-12-tuntisia.

Valmentajan pestiin tottuminen on vienyt aikaa, mutta kovin mutkaista se ei kuitenkaan Lagerblomille ole loppupeleissä ollut.

- Onhan se aika erilaista. Kyllä minulla meni hetki siihen, että löysin sen valmentajan roolin siitä kenttäpelaajan roolista.

Lagerblom vieraili tällä viikolla Suplan Veikkausliiga ja Naisten liiga -podcastissa. Jakson pääset kuuntelemaan jutun lopussa olevasta linkistä.


KPV-FC Lahti Kokkolan Keskuskentällä lauantaina 11.5. klo 15. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia