AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 28.4.2020

​Pekka Lagerblom muistelee siirtoa Veikkausliigasta Bundesliigaan: "Tehty työ palkittiin"

​Pekka Lagerblom muistelee siirtoa Veikkausliigasta Bundesliigaan: "Tehty työ palkittiin"

Pekka Lagerblom pelasi FC Lahdessa uransa aikana kolmeen eri otteeseen toimien viimeisellä visiitillään myös pelaajavalmentajana. (Kuva: Juha Tamminen)

Pekka Lagerblom pelasi vahvat kaudet 2000-luvun alussa FC Lahdessa Veikkausliigaa ja nousi isoon rooliin Suomen U21-maajoukkueessa.

Lagerblom oli jo juniorina monen suurseuran kiikareissa ja kauden 2003 jälkeen keskikenttämies napattiin Veikkausliigakentiltä Bundesliigaan.

- Minulla oli sellainen tilanne Lahdessa, että sopimus oli oikeastaan katkolla. Vuosia aikaisemmin olin jo vieraillut siellä sun täällä, muutamassa seurassa Englannissa ja Pohjoismaissa. Oli tilanne, että halusin lähteä Lahdesta ja päästä kokeilemaan siipiä muihin ympyröihin, Lagerblom muistelee Suplan Week Of Football podcastissa.

- Vuoden 2003 lopussa Pari Rautiaisen kautta, joka tunsi valmentaja Thomas Schaafin. Pasi oli suositellut Thomasille itseäni. Minut oli valittu alle 21-vuotiaiden maajoukkueen parhaaksi pelaajaksi, luultavasti Pasikin oli muutaman ottelun nähnyt, tunsi Bremenin pelitavan ja Thomasin ajatusmaailman. Laski 1+1 yhteen, että se voisi sopia myös minulle. Kutsu kävi Bremeniin marraskuun lopulla tai joulukuun alkupuolella. Viikon leiristä tuli 10 päivän leiri ja leirin päätyttyä tuli sopimustarjous. Pääsin 2004 tammikuussa siirtymään uusiin ympyröihin, Lagerblom muistelee.

Nuorelle miehelle hyppäys yhteen maailman kovimmista jalkapallosarjoista ja vieläpä sen huippujoukkueeseen oli melkoinen.

- Olihan se. Tuli itselle paljon uutta. Ensimmäisen kerran yksin asumaan uuteen kulttuuriin, uusi kieli ja huomattavasti kovatasoisempi sarja. Se oli kuitenkin juttu minkä halusi toteutuvan ja sen eteen oli tehnyt duunia ja se tehty työ palkittiin, Lagerblom toteaa.


Lisää uutisia