AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 13.4.2019

​"Tulos harmittaa" - KuPS ei onnistunut maalipaikoissaan, mutta nollapeli lämmitti

​"Tulos harmittaa" - KuPS ei onnistunut maalipaikoissaan, mutta nollapeli lämmitti

Juho Pirttijoki pettyi lauantain tasapelitulokseen HJK:ta vastaan. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS:lle siunaantui hyvä määrä maalipaikkoja HJK:ta vastaan lauantaina. Joukkue ei kuitenkaan onnistunut viimeistelyssä.

Savon Sanomat Areenalla pelattu klassikko-ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin jännittävien loppuvaiheiden jälkeen. Kuopiolaisten parhain maalimahdollisuus tuli viimeisellä peliminuutilla, jolloin hyökkääjä Ilmari Niskanen pääsi karkaamaan keskeltä läpiajoon. HJK-vahti Maksim Rudakov onnistui torjumaan Niskasen maalintekoyrityksen ja tasaväkisenä edennyt ottelu päättyi siten pistejakoon.

Rudakov palkittiin ottelun parhaana pelaajana ansaitusti, sillä hän venyi useasti KuPS:n yritysten tielle. Isännillä oli huomattavasti paremmat paikat kuin HJK:lla.

- Tulos harmittaa. Meillä oli viimeisellä vartilla paljon erittäin hyviä paikkoja, maalia ei pystytty viimeistelemään. Tämä oli meiltä hyvä peli erityisesti puolustussuuntaan ja tämä on meidän ensimmäinen nollapelimme tällä kaudella, KuPS:n toppari Juho Pirttijoki muistutti.

- Toisella puoliajalla me emme passivoituneet, vaan me olimme aktiivisia vaikka puolustimmekin. Se oli erittäin hyvää tänään. Kulmia me olemme treenanneet ja nyt ne ovat kontrollissa. Me uskomme omaan tekemiseen ja sillä tavalla me jatkamme, hän totesi.

KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara oli Pirttijoen tavoin tyytyväinen joukkueen tasapainoiseen pelaamiseen.

- Olen tyytyväinen puolustuspeliin erityisesti. Me loimme paljon paikkoja, iso osa niistä tuli onnistuneen prässin ja vastahyökkäysten kautta. Meillä oli riittävää pelirohkeutta ja energiaa löytyi loppuun asti. Olen ylpeä joukkueesta ja siitä tasonnostosta mikä me tänään tehtiin, Honkavaara iloitsi.

- Olen tyytyväinen nollapeliin ja pelaajien henkiseen olemukseen. Jätkät laittoivat itsensä likoon ja teemana oli iso joukkue isolla sydämellä. Me tukimme hyvin kentän keskustan ja korkea prässi antaa aina mahdollisuuden. Puolustaja Kalle Taimilta hyvä sisääntulo, hän on isokokoinen laitapuolustaja ja hänellä on pitkät sivurajaheitot. Niillä me loimme painetta vastustajalle.


KuPS-FC Honka Savon Sanomat Areenalla lauantaina 20.4. kello 16. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia