vko.14 // 13.4.2019

Rudakov pelasti HJK:lle pisteen Kuopiosta (KuPS-HJK 0-0)

KuPS ja HJK pelasivat maalittoman tasapelin lauantaina Kuopiossa.

KuPS ja HJK pelasivat lauantaina maalittoman tasapelin Kuopiossa. KuPS:lle siunaantui useita paikkoja maalintekoon, mutta huippupelin pelannut Maksim Rudakov torjui savolaisten yritykset kerta toisensa jälkeen.

Isännät aloittivat ottelun väkevästi ja jo toisella minuutilla Ilmari Niskanen oli lähellä päästä jatkamaan Ats Purjeen tarjoilusta pallon maaliin aivan HJK:n maalin edustalta.

HJK vastasi välittömästi, mutta vetopaikkaan tyylikkäästi itsensä harhautelleen Eetu Vertaisen veto painui suoraan Otso Virtasen syliin.

Avausjakso eteni tasaisissa merkeissä ja peli pysyi vauhdikkaana. HJK onnistui luomaan useita laadukkaita hyökkäyksiä, mutta isäntien puolustuspeli pysyi tilanteissa hyvin mukana.

Myös KuPS kykeni pelaamaan hitaita hyökkäyksiä, joista avautui myös muutama vetopaikkakin. Maksim Rudakovilla ei kuitenkaan Klubin maalilla ollut tilanteissa isompaa hätää.

Ensimmäisellä nelivitosella nähtiin myös runsaasti kaksinkamppailuita ja taistelua, eikä varoituksiltakaan vältytty turhan kovien otteiden myötä. Maaleja sen sijaan ei syntynyt ja tauolle siirryttiin 0-0 tilanteessa.

KuPS onnistui heti toisen jakson alkuun luomaan vaarallisen näköisen paineen Klubin boksiin, ja vaikka pallo pomppikin helsinkiläisten kannalta hieman epäonnisesti, onnistui Rafinha lopulta purkamaan tilanteen Nikolai Alhon kautta.

Heti perään HJK loi hyvän näköisen hyökkäyksen. Henri Toivomäki lähetti keskityksen vasemmalta takatolpalle, jonne rynnänneen Vertaisen venytys palloon jäi vain senteistä vajaaksi.

Klubi otti tiukasti pelin haltuunsa, ja KuPSin pelinrakentelu vaikeutui selkeästi, eikä kuopiolaisilla tuntunut olevan muita keinoja kuin avata pitkillä syötöillä. 61. minuutilla isännät kuitenkin onnistuivat luomaan vetopaikan Rasmus Karjalaiselle, jonka tarkan sijoituksen torjuakseen Rudakov joutui venymään parhaimpaansa.

81. minuutilla KuPS rakensi toistaiseksi ottelun parhaan paikan. Karjalainen pääsi ampumaan avopaikasta, mutta Rudakov venytti kätensä aivan ilmiömäisellä tavalla pallon tielle, torjuen tilanteen kulmapotkuksi.

Rudakov joutui venymään vielä kertaalleen huipputorjuntaan, kun venäläisvahti pysäytti jalkatorjunnalla Niskasen läpiajosta tulleen yrityksen.

Lopulta Kuopion illassa ei nähty lisämaaleja, ja molemmat joukkueet jatkavat kauttaan tappiottomana.

KuPS-FC Honka Savon Sanomat Areenalla lauantaina 20.4. kello 16 ja SJK-HJK OmaSp Stadionilla torstaina 18.4. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.