AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.07 // 20.2.2019

​HIFK:n keskikenttähankinta valmis Veikkausliigaan - "Ykköstä on tahkottu tarpeeksi"

​HIFK:n keskikenttähankinta valmis Veikkausliigaan - "Ykköstä on tahkottu tarpeeksi"

Riku Selander siirtyi tänä talvena HIFK:n riveihin EIF:stä. (Kuva: Juha Tamminen)

Alkava Veikkausliigakausi on nousija-HIFK:hon Ykkösen EIF:stä siirtyneelle Riku Selanderille, 24, uran ensimmäinen.

Riku Selander on yksi HIFK:n alkavan kauden uusista hankinnoista. Stadilaisjoukkue hankki keskikenttäpelaajan riveihinsä Ykkösen Ekenes IF:stä, jossa Selander pelasi nappikauden uurastaen kaikkiaan 24 ottelussa - niistä kaikki avauskokoonpanossa.

- Viime kausi oli hyvä. Pelasin käytännössä kaikki pelit alusta loppuun keskikentän eri rooleissa ja kuuluin avainpelaajiin, Selander kertoo.

Taidot eivät jääneet huomaamatta Veikkausliigaan alkavaksi kaudeksi palanneen HIFK:n leirissä. Selander solmi tähtirintoihin vuodenvaihteessa kaksivuotisen sopimuksen, joka on hänen ensimmäinen liigakontrahtinsa.

HIFK osoitti kauden jälkeen kiinnostuksensa Selanderia kohtaan, eikä pelaaja jahkaillut ratkaisunsa kanssa. Selanderin mukaan kyseessä oli "helppo päätös".

Selander on pelannut HIFK:ssa vasta yhdessä Suomen Cupin ottelussa, koska kärsi viime loppukaudella tulleen pelikieltonsa loppuun vielä alkuvuoden aikana. Vajaat kaksi viikkoa sitten pelatussa ottelussa Honkaa vastaan hän uurasti täydet minuutit HIFK:n 1-2-tappiossa.

- Pelissä oli paljon hyvää, mutta vielä enemmän parannettavaa. Honka oli taktisesti paljon valmiimpi joukkue, Selander sanoo.

Honka on yksi Selanderin edellisistä seuroista. Kakkosessa eli Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla hän on edustanut urallaan myös Hongan entistä reservijoukkuetta Pallohonkaa ja PK-35/VJS:ää. Edellisen kerran Selander edusti Honkaa Kakkosen-kausina 2015 ja 2016.

Ykkösestä Selanderilla on Kakkosen tavoin paljon kokemusta. 24-vuotias helsinkiläinen on pelannut Ykköstä PK-35 Vantaan, Gnistanin ja viimeisimpänä EIF:n riveissä useampana kautena. Hän on pelannut toisella sarjatasolla yhteensä 66 ottelua ja tehnyt niissä kuusi maalia.

Viime kauden jälkeen Selander halusi kokeilla siipiään korkeimmalla sarjatasolla. Hän vaatii itseltään paljon alkavalla sesongilla.

- Ykköstä on tahkottu tarpeeksi, oli oikea aika siirtyä liigakentillä. Odotan innolla, Selander hymähtää.


HIFK:n ja Selanderin taival Suomen Cupissa jatkuu lauantaina 23.2., kun joukkue kohtaa kotipelissään klo 13 alkaen FC Interin. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia