AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 8.2.2019

FC Inter tietää mitä odottaa lauantain cupin ottelusta - ”Se valmisti joukkuetta ymmärtämään”

FC Inter tietää mitä odottaa lauantain cupin ottelusta - ”Se valmisti joukkuetta ymmärtämään”

Tutut valmentajat kohtaavat lauantaina - tällä kertaa vastustajina. (Kuva: Juha Tamminen)

Väliviikon jälkeen Suomen Cupin lohkovaihe jatkuu FC Interin osalta huomenna kotiottelulla HJK:ta vastaan. Viime kauden Suomen Cupin finaalijoukkueet kohtaavat Javenture-Areenan hallissa kello 13 alkavassa kamppailussa.

HJK:n pelaajisto on muuttunut erityisesti puolustuksen osalta Ville Jalaston, Hannu Patrosen, Juha Pirisen ja Mikko Sumusalon jätettyä joukkueen kauden päätteeksi. Vastaavasti uusina pelaajina seura on hankkinut Henri Toivomäen KuPS:sta ja Joonas Vahteran VPS:sta. Interille tutuin uusi pelaaja HJK:ssa on kuitenkin Inter-kasvatti Kaan Kairinen, jonka nykyinen seura Midtjylland päätyi lainaamaan hänet täksi kaudeksi helsinkiläisjoukkueeseen.

Viime kaudella Suomen mestaruuden selvällä erolla voittaneen HJK:n alku Suomen Cupissa ei ole vielä kuvastanut viime kauden kaltaista ylivoimaa. HJK voitti ensimmäisessä ottelussaan sarjanousija HIFK:n niukasti 1-0, mutta joutui toisessa kotiottelussaan tyytymään 2-2-tasapeliin IFK Mariehamnia vastaan. Vastaavasti Ruotsin Allsvenskanin joukkueen Hammarbyn HJK kaatoi harjoitusottelussa 3-1.

Viime viikonloppuna Tukholmaan ottelumatkan tehneen FC Interin kohtaaminen Allsvenskan-joukkueen kanssa oli yhtä lailla voitokas GIF Sundsvallin kaaduttua Mikko Kuninkaan vapaapotkumaalilla. Suomen Cupissa Inter on pelannut vasta yhden ottelun, jossa IFK Mariehamn kaatui lukemin 2-1. Interin maalit tekivät Timo Furuholm ja Hanson Boakai.

FC Interin päävalmentajana tällä kaudella aloittaneelle Jose Riveirolle HJK on harvinaisen tuttu vastustaja. Mika Lehkosuon kakkosvalmentajana HJK:ssa 2,5 vuotta toimineelle Riveirolle entisen seuran kohtaaminen ei olekaan pelkästään ottelu muiden joukossa.

- Siitä ei ole montaakaan kuukautta, kun puolustin vielä heidän värejään ja nyt olen toisella puolella täällä Turussa. Siellä on monia valmentamiani pelaajia, taustat ovat vielä liki samat ja minulla on paljon hyviä ystäviä siellä, joten se on minulle hieman erityisempi ottelu kuin muita suomalaisjoukkueita vastaan. Samaan aikaan se on ennen kaikkea Suomen Cupin ottelu, josta on mahdollisuus saada kolme pistettä niin kuin muistakin otteluista. Ottelussa pisteet ovat kuitenkin se merkitsevä asia loppujen lopuksi, Riveiro muistuttaa.

Viime viikon harjoitusottelu GIF Sundsvallia vastaan auttoi espanjalaisvalmentajan mukaan HJK-otteluun valmistautumisessa.

- HJK on huippujoukkue Suomessa ja heidän pelissään tempo on korkealla, joten he vaativat meiltä samanlaisia asioita kuin Sundsvall vaati viikko sitten esimerkiksi pelin rytmityksen osalta. Siinä mielessä ottelu Ruotsissa oli joukkueelle tärkeä muutenkin kuin huomista ottelua ajatellen. Se valmisti joukkuetta ymmärtämään, millainen tempo meillä on oltava pelin joka vaiheessa, jos haluamme kilpailla parhaiden joukkueiden kanssa tällä kaudella, Riveiro arvioi.

- Huomenna kohtaamme hallitsevan Suomen mestarin, mikä tarkoittaa heillä olevan parhaiten kykyä hallita pelejä paremmalla tempolla. Viikko sitten opimme pelin aikana käsittelemään sitä tempoa, mutta jokainen peli on tietysti erilainen. Lisäksi huomenna pelaamme hallissa, mikä vaikuttaa myös asiaan, päävalmentaja toteaa.

Edellisen ottelun väliin jättänyt Arttu Hoskonen on jälleen harjoitellut joukkueen mukana. Käytettävissä olevien pelaajien suhteen kuluva viikko ei ole tuonut Riveiron mukaan suuria muutoksia.

- Huomisesta kokoonpanosta puuttuvat varmuudella edelleen Mika Ojala, Albion Ademi ja Elias Mastokangas. Muilla pelaajilla on mahdollisuus olla kokoonpanossa. Meillä on kuitenkin vielä tänään yhdet harjoitukset, jonka perusteella valitsemme parhaassa valmiudessa olevat pelaajat huomiseen kokoonpanoon, totesi Riveiro ennen perjantain viimeistelyharjoituksia.

FC Inter-HJK pelataan lauantaina 9.2. klo 13 alkaen Turun Javenture-Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia