FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.05 // 7.2.2019

HJK:n uusi pelaaja huomaa asenne-eron mestarijoukkueessa

HJK:n uusi pelaaja huomaa asenne-eron mestarijoukkueessa

Joonas Vahtera siirtyi VPS:sta HJK:hon. (Kuva: Juha Tamminen)

Vaasalaisen jalkapallokoulun kasvatti Joonas Vahtera siirtyi joulun alla HJK:n riveihin.

23-vuotias Joonas Vahtera on VIFK:n ja VPS:n kasvatti. Hänen sopimuksensa Vepsun kanssa kattoi vielä kauden 2019, mutta HJK osti pelaajan siirtosummaa vastaan vaasalaisilta.

- Seurat juttelivat joulukuun aikana ja pääsivät sopimukseen. En ajatellut siirtoa mitenkään erityisesti vielä kauden jälkeen, olisin varmasti muuten jäänyt Vepsuun, Vahtera kertoo.

- Tavoitteeni on ennen kaikkea pysyä ehjänä ja saada hyviä pelejä alle. Toivottavasti menee niin hyvin, että voisin päästä vieläkin eteenpäin jonain päivänä.

Vahtera ehti pelata Vaasassa liigaa kolme kautta ja yhteensä 73 ottelua. HJK on Suomen kautta aikojen menestynein seura ja lähtee kauteen 2019 hallitsevana mestarina.

- Vepsussa tavoite oli olla kärkinelikossa vähintään, mutta on se erilaista olla joukkueessa, joka on voittanut monia mestaruuksia, Vahtera toteaa.

Pelillisesti ja seurojen toimintakulttuureissa Vahtera taas ei näe suuria eroja. HJK:n valmennusryhmässä on myös tuttu henkilö, sillä talvella Helsinkiin siirtynyt Jani Sarajärvi on vaikuttanut VPS:ssa sekä pelaajana että apuvalmentajana.

- Jani on särmä kaveri, hän tuo toimintaan kuria ja hyviä ideoita. Jani on hyvä valmentaja, pidän hänestä kyllä, Vahtera kehuu.

vko.49 // 12.12.2019
Lisää uutisia