FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.05 // 8.2.2019

Viime kauden Suomen Cupin finalistit kohtaavat - luvassa myös tuttujen valmentajien taisto

Viime kauden Suomen Cupin finalistit kohtaavat - luvassa myös tuttujen valmentajien taisto

Eetu Vertainen palaa HJK:n kokoonpanoon. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK palaa tositoimiin lauantaina, kun edessä on Suomen Cupin kolmas ottelu. Helsinkiläiset matkaavat Turkuun ja kohtaavat FC Interin klo 13.

HJK:n vuosi on käynnistynyt vauhdikkaasti. Takana on jo neljä ottelua, kun Rangersia ja Hammarbyä vastaan pelattujen harjoituspelien jälkeen Suomen Cupissa vastaan asettuivat HIFK ja IFK Mariehamn.

Cupissa on toistaiseksi irronnut voitto sekä tasapeli. HIFK kaatui Riku Riskin osumalla 1-0, kun taas Mariehamnin kanssa pisteet jaettiin lukemin 2-2. Tässä pelissä helsinkiläisten maaleista vastasivat Akseli Pelvas sekä ensimmäistä kertaa Klubille osunut Joonas Vahtera.

HJK on esiintynyt alkuvuonna pääosin pirteästi, vaikka otteluiden sisään onkin mahtunut otteiden ailahtelua. Tämä on tosin luonnollista vuodenaika huomioon ottaen. Esimerkiksi Mariehamnia vastaan Klubin pelaaminen parani molempien puoliaikojen loppua kohden, vaikka kiivas pelitahti näkyikin hieman otteissa. Kyseessä oli Klubille kolmas ottelu viikon sisään.

Klubi on Suomen Cupin A-lohkossa toisella sijalla. Kärjessä on kahdesta ottelusta kuusi pistettä napannut FC Lahti. Kuuden joukkueen lohkossa pelataan yksinkertainen sarja, jonka neljä parasta etenevät neljännesvälieriin. Tähän pääsevät myös neljä muuta Veikkausliigan joukkuetta toisesta lohkosta sekä neljä Ykkösen joukkuetta, kaksi Kakkosen joukkuetta sekä viime kauden Regions' Cupin kaksi finalistia.

FC Inter on pelannut cupissa vasta yhden ottelun, kun se kaatoi IFK Mariehamnin tammikuun lopulla lukemin 2-1. Tämän jälkeen turkulaiset kohtasivat Allsvenskanissa pelaavan Sundsvallin harjoitusottelussa, jonka Inter vei nimiinsä lukemin 1-0.

Turkulaisten viime kausi oli haastava. Kauden seitsemästä viimeisestä ottelusta irtosi ainoastaan yksi voitto, mutta toukokuun puolivälissä kannattajat saivat reilusti ilonaiheita Suomen Cupin voiton myötä. Finaalissa kaatui Klubi lukemin 1-0.

Alkaneeseen kauteen Inter lähti José Riveiron komennuksessa, joka siirtyi Turkuun HJK:sta. Vajaat kolme kautta Klubin valmennuksessa toimineen Riveiron kohtaaminen tuokin lauantain otteluun oman lisämausteensa.

Inter on ollut pienoisessa murroksessa ja joukkue on uudistunut paljon. Kokeneista pelaajista muun muassa Mika Mäkitalo sekä Ari Nyman eivät jatka sinimustassa paidassa. Kokemuksesta ei kuitenkaan ole pulaa tulevallakaan kaudella, tästä pitävät huolen muiden muassa Timo Furuholm ja Mika Ojala.

Turkulaiset ovat vahvistaneet rivejään viime kaudella Veikkausliigassa pelanneista pelaajista Aleksi Paanasella (FC Lahti), Juuso Hämäläisellä (RoPS), Eero Tammisella (Ilves) sekä Miro Tenholla (TPS). Lisäksi Interin riveihin ovat liittyneet Hollannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelannut Daan Klinkenberg, joka tuo osaamista puolustukseen. Álvaro Muñiz tuo vastaavasti kokemusta sinimustien keskikentälle. 30-vuotiaalla Muñizilla on vyöllään 225 ottelua Espanjan kolmannelta sarjatasolta.

Loukkaantumisten vuoksi HJK:n kokoonpanosta puuttuvat Sebastian Dahlström ja Daniel O'Shaughnessy. Eetu Vertainen sen sijaan palaa kokoonpanoon.

FC Inter-HJK pelataan lauantaina 9.2. klo 13 alkaen Turun Javenture-Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia