AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.04 // 1.2.2019

KuPS matkaa VPS:n vieraaksi cupissa – "Parannusta tarvitaan oikeastaan kaikkeen"

KuPS matkaa VPS:n vieraaksi cupissa – "Parannusta tarvitaan oikeastaan kaikkeen"

"Honsu" tähtää pelin eri osa-alueiden parantamiseen. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseura pelaa seuraavan Suomen Cupin ottelunsa lauantai-iltana Vaasassa. Kova kotijoukkue VPS ja KuPS iskevät yhteen B-lohkon kolmannen sarjakierroksen ottelussa.

KuPS pelaa nyt harvinaislaatuisesti kolme peräkkäistä kilpailullista otteluaan Pohjanmaalla: viikko takaperin pelattiin Kokkolassa, nyt Vaasassa ja viikon kuluttua otellaan Seinäjoella. Vastus kovenee asteittain ja kovassa alkulohkossa pitäisi saada pisteitä kerättyä lisää.

KuPS tähtää nyt oman voittotilinsä avaamiseen ja joukkue matkustaa Vaasaan jo perjantaina ollakseen huippuiskussa lauantai-illan pelissä.

Voittaminen edellyttää KuPS-joukkueelta hyvää peruspelaamista ja ehjää joukkue-esitystä koko 90-minuuttisen ajaksi.

- Sitä meillä ei ole tänä keväänä vielä ollut. KPV-ottelussa pelaaminen parani, peli kuitenkin ailahtelee ottelun sisällä edelleen liikaa. Hyvä kokonaissuoritus tarvitaan ja jokaisella osa-alueella löytyy parannettavaa.

- KPV-peli oli pientä eteenpäinmenoa ja pistetilin avautuminen oli positiivista. Hyvä olisi meidän voittaa nyt, päävalmentaja Jani Honkavaara pohtii lauantaisen ottelun ennakkoasetelmia.

Kuopiolaiset pääsevät voittojahtiin vahvalla kokoonpanolla. Kuopioon palannut puolustaja Juho Pirttijoki matkustaa joukkueen mukana Vaasaan, puolustaja Babacar Diallo ei sen sijaan ole vielä mukana. KuPS-joukkueen pelaajakoostumus on vahvassa kuosissa lähes poikkeuksellisen aikaisessa vaiheessa ajankohtaan nähden ja nyt hiotaan pelillistä kokonaisuutta asteittain paremmaksi.

- Parannusta tarvitaan oikeastaan kaikkeen: prässiin ja puolustuslinjan toimintaan, pelinavaamisen pitää olla tehokkaampaa ja vastustajan maalin edessä pelaamista on myös parannettava, päävalmentaja toteaa.

Pelaajavaihtuvuus on jäänyt tänä talvena paljon vähäisemmäksi aiempiin vuosiin verrattuna, mistä on paljon etua uuteen sarjakauteen valmistauduttaessa.

- Joukkue oli viime kauden jälkeenkin jo aika pitkälle valmis, sillä paljon pelaajasopimuksia jatkui edelleen tälle kaudelle. Täysin uusia pelaajia on tullut vain neljä. Tämä on hyvä tilanne joukkueen valmennusjohdolle. Hopeakauden jälkeen muutos pelaajistossa oli paljon isompi ja nyt muutos on ollut paljon pienempi, Honkavaara muistuttaa.

VPS-KuPS Fennia Arenalla lauantaina kello 17.45. Kaikkien Suomen Cupin pelien tavoin ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia