AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.03 // 26.1.2019

​Ristilä: "Hiotaan peliä kuntoon, mutta ei cupin kustannuksella"

​Ristilä: "Hiotaan peliä kuntoon, mutta ei cupin kustannuksella"

Kuhnurit avasi cupin voitolla. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti sai mainion alun Suomen Cupin Veikkausliigan karsinnalle kaatamalla FC Hongan lauantaina Espoossa niukasti 1-0.

Ottelun kulkuun nähden toisenlainenkaan lopputulos ei välttämättä olisi ollut vääryys. Hongalla oli paikkansa, joista paras oli ensimmäisellä puoliajalla tullut rangaistuspotku. Saksalaisvahti Patrick Rakovsky pelasti lahtelaiset takaiskulta torjumalla rankkarin alakulmasta.

Päävalmentaja Sami Ristilä oli joka tapauksessa tyytyväinen voittoon ja joukkueen esitykseen.

– Koko puolustuslinja pelasi tosi hyvin. Uusista pelaajista puolustajat (Jean-Christophe) Coubronne, (Mikko) Viitikko sekä keskikentällä pelannut Matti Klinga olivat hyviä. Hyökkäykseen kaivataan vielä vähän lisää, vaikka aihioita oli, Ristilä tuumasi.

Ottelun ratkaisu tuli todella komealla tavalla ja Josun kaukolaukaus sai Ristilältäkin kehut. Josu sai pallon keskiviivan tuntumassa, ja tykitti sen ennakkoluulottomasti Honka-vahti Tim Murrayn käsien yli maaliin. Josu onnistui myös FC Lahden edellisessä kamppailussa, harjoitusottelussa FC KTP:tä vastaan.

– Rakovskyn rankkarin torjunta ja Josun hieno maali ovat niitä pieniä asioita, joita me tarvitsemme. Tässä on nyt hyvin aikaa hioa peliä kuntoon, mutta sitä ei tehdä cupin kustannuksella. Haluamme mennä alkulohkosta jatkoon, Ristilä linjasi.

Lisää uutisia