vko.03 // 26.1.2019

Hongan hyvä esitys ei riittänyt - FC Lahti vei cupin koitoksen

FC Lahti haki niukan voiton FC Hongasta. (Kuva: Juha Tamminen)

Honka avasi Suomen Cup-urakkansa, kun FC Lahti saapui espoolaisten vieraaksi Esport Arenalle. Honka hallitsi ottelussa enemmän palloa ja loi parhaat maalipaikat, mutta lahtelaiset veivät voiton Josue Currais Prieton toisen puoliajan osumalla luvuin 0-1.

Ottelun ensimmäisen maalipaikan loi Honka seitsemän minuutin kohdalla. Juha Hakola ja Arlind Sejdiu petasivat Lucas Kaufmannille laukaisupaikan rangaistusalueen rajoille, mutta brassin kuti suuntautui maalin ohitse.

20 minuuttia oli kellossa, kun Kaufmannin tarkka kulmapotku löysi Abel Suarezin. Lahden puolustus onnistui kuitenkin blokkaamaan espanjalaisen vedon uudeksi kulmapotkuksi.

Ensimmäisen puoliajan paras maalipaikka nähtiin 27. minuutilla. Robert Ivanov kaadettiin rangaistualueella, ja Borjas Martin asettui laukomaan rangaistuspotkua. FC Lahden maalivahti Patrick Rakovsky venytti kuitenkin laukauksen tielle, ja lukemat säilyivät ennallaan.

Kumpikaan joukkue ei onnistunut avausjakson loppupuolella luomaan vaarallisia maalipaikkoja, ja tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen puoliaika alkoi Hongan kannalta murheellisesti. 52 minuutin kohdalla Lahden kesikenttäpelaaja Josue Currais Prieton kaukolaukaus yllätti Tim Murrayn ja painui Honka-maalin yläkulmaan.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Honka oli lähellä tasoitusta. Lucas Kaufmann lähetti vapaapotkun, ja Tommi Saarisen pusku suuntautui vain hieman yli maalin.

Kaufmann tuotti vaikeuksia Lahden puolustukselle koko ottelun ajan. 78 minuutilla hän nousi vahvasti oikealta laidalta. Keskitys tuli lopulta aina Henri Aallolle asti, mutta laukaus ei suuntautunut maalipuiden väliin.

Aalto pääsi kokeilemaan tasoitusmaalin tekoa vielä aivan ottelun loppuminuuteilla, mutta Rakovsky onnistui torjumaan puolustajan kovan kudin. Kun enempää maaleja ei ottelussa nähty, otti FC Lahti kaikki kolme pistettä mukaansa.

Hongan taival Suomen Cupissa jatkuu kahden viikon päästä lauantaina 9.2. Silloin HIFK isännöi keltamustia Talin hallissa. Ottelu alkaa kello 18.00.