AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.03 // 23.1.2019

​LK: RoPS etsii maalivahtia - "Haemme nuorta kaveria"

​LK: RoPS etsii maalivahtia - "Haemme nuorta kaveria"

Toni Koskelan valmentama RoPS on vielä rakennusvaiheessa. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPS etsii vielä uusia pelaajia, ennen kaikkea maalivahtia.

Rovaniemen Palloseuran päävalmentaja Toni Koskela tekee valmennustiimeineen hartiavoimin töitä sen eteen, että joukkue rakentuu valmiiksi. Kyse on enää lähinnä oikeiden pelaajien löytämisestä tarvittaville paikoille.

– Pelaajia olisi kyllä saatu ja tarjonta on runsasta, mutta tarvitsemme juuri haluamamme pelaajat tarvittaville pelipaikoille. Esimerkiksi meille tarjottiin tänään Portugalin pääsarjassa pelannutta kovaa kaveria sopivaan hintaan, mutta hänelle meillä ei ollut käyttöä, Koskela kertoi.

AC Oulua vastaan viime viikolla polvensa pahasti loukanneen Antonio Regueron loukkaantuminen oli pelättyä lievempi, ja hän saattaa olla pelikuntoinen jo kauden alkaessa. RoPS etsii kuitenkin uutta maalivahtia.

– Luonnollisesti toivomme, että "Toni" olisi kunnossa Veikkausliiga-kauden alkaessa. Meidän on kuitenkin varauduttava siihen, että toipuminen pitkittyy. Haemme maalivahtia, joka on hyvää Veikkausliiga-tasoa ja olisi meidän käytettävissämme mahdollisimman pian Suomen Cupissa. Haemme nuorta kaveria, joka olisi samalla meillä jo tulevaisuutta varten.

RoPS etsii veskaria sekä Suomesta että ulkomailta.

Vahvat näytöt antanut norjalainen keskikenttäpelaaja Tomas Kristoffersen ei jatka joukkueessa.

– Hän on hyvä pelaaja ja ehdottomasti Veikkausliiga-tasoa. Tarvitsemme kuitenkin Eetu Muinosen sairausloman takia pelipaikan suhteen joustavamman pelaajan. Kristoffersen on kontrolloiva keskikenttäpelaaja, lähinnä 6- ja myös 8-paikalle, mutta tarvitsemme nyt kaverin, joka voi pelata myös hyökkäävää roolia, Koskela perusteli.

Joukkueen rakentamista sekoittaa myös ghanalaiskolmikon Maxwell Arthur-Ibrahim Issah-Issah Yakubu saapumisen jatkuva viivästyminen. Kolmikon paperit eivät ole vieläkään kunnossa.

– He ovat kaikki mielenkiintoisia pelaajia, ja meidän on saatava varmuus, ketkä heistä pärjäävät jo nyt täällä. Vasta sen jälkeen voimme päättää lisähankinnoista. Fakta on kuitenkin se, että kohta on saatava konkreettisia päivämääriä, milloin miehet ovat täällä, Koskela paalutti.

RoPS testaa edelleen pelaajia ja käy neuvotteluita. Uusia sopimusuutisia voi tulla jo lähipäivinä.

Lähde: Lapin Kansa
Lisää uutisia