AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.02 // 18.1.2019

"Tavoitteena on päästä neljän joukkoon" - KuPS avaa cupin Tampereella

"Tavoitteena on päästä neljän joukkoon" - KuPS avaa cupin Tampereella

KuPS matkaa cup-avaukseen Pirkkahalliin. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseuran uudistuneen Veikkausliigajoukkueen virallinen kilpailukausi 2019 alkaa perjantai-iltana Tampereen Pirkkahallissa.

Ilves ja KuPS iskevät yhteen Suomen Cupin alkulohkon ensimmäisessä ottelussa, joka alkaa normaaliin aikaan kello 18.30. Jännittävän cup-ottelun pääsee katsomaan suorana televisiolähetyksenä RUUTU-palvelun kautta.

Suomen Cupin kilpailumuotoa on muutettu tälle talvikaudelle. Kuopion Palloseura pelaa kovassa alkulohkossa: kaikki viisi vastustajaa ovat Veikkausliigaseuroja. Edessä on siten viisi kivikovaa ottelua talven harjoituskauden keskelle ja pelaajat pääsevät pelaamaan panoksellisia kovia otteluita heti vuoden alusta lähtien. Lohkon neljä parasta joukkuetta etenee cupin jatkopeleihin.

- Kaikki viisi lohko-ottelua ovat kovia ja hyviä pelejä. Tavoitteena on päästä neljän joukkoon. Nyt on harjoituskautta ja virallisia pelejä menossa yhtä aikaa, voitosta tietenkin pelataan ja samalla tarkoitus on kehittää omaa peliä paremmaksi. On pakko käyttää mahdollisimman monia pelaajia ja viisi vaihtoa ottelua kohden auttaa siinä paljon. Jokaista pelaajaa tarvitaan ja omaa peliä haetaan ja kehitetään paremmaksi, päävalmentaja Jani Honkavaara pohtii Ilves-pelin asetelmia.

Kuopiolaiset avasivat oman pelikautensa viikko takaperin Joensuussa. Nyt vastaan tulee paljon kovempi joukkue ja edessä on paljon vaativampi ottelu. Kovat cup-pelit valmistavat joukkuetta erinomaisella tavalla kesän Veikkausliigakautta varten.

- Meille tämä on tärkeä ison kentän ottelutapahtuma. Kaikki koko kentän ottelutapahtumat ovat meille hyvin tärkeitä ja toivottavasti me olemme nyt valmiimpia peliin kuin viikko sitten Joensuussa, päävalmentaja miettii.

Kuopiolaiset ovat valmistautuneet hyvin peliä varten ja joukkue on valmis kovaan taisteluun hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi.

- Ilves on hyvä nuori joukkue. Laatupelaajia ja kokemusta löytyy. He ovat kotonaan vahvoja ja tutut olot ovat etu heille. Ilves on hyvä mittari meille ja kovat pelit tuovat sisältöä talvitreeneihin. Täydellä arsenaalilla me hyökkäämme ja paras joukkue meillä on perjantaina jalkeilla, päävalmentaja toteaa.

Lähde: KuPS:n tiedote
Lisää uutisia