AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.02 // 18.1.2019

​Eremenkolla uusi kokemus edessä – Tellushallissa ensi kertaa vierasvalmentajana

​Eremenkolla uusi kokemus edessä – Tellushallissa ensi kertaa vierasvalmentajana

"Jere" vierailee tutuilla kulmilla lauantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK matkustaa lauantaina Pietarsaaren Tellushalliin ja kohtaa siellä isäntäjoukkue FF Jaron harjoitusottelussa.

Joukkueet kohtasivat jo viime vuoden puolella joulukuussa harjoitusottelussa, ja silloin SJK:lla oli mukana pääosin nuoria testipelaajia. Samoin Ykköseen valmistautuva Jaro testasi useampaa pelaajaa edellisessä kohtaamisessa. Ottelu päättyi 1–1-tasapeliin.

Lauantain ottelussa nähdään pienimuotoista historiaa, sillä se on ensimmäinen kerta, kun kotijoukkue Jaroa aikoinaan pelaajana ja lopulta päävalmentajana edustanut SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko, tulee halliin vierasjoukkueen valmentajana.

- Kyllä. Tämä on todellakin ensimmäinen kerta, kun menen Tellushalliin vierasjoukkueen valmentajana Jaron jälkeen. Se on väkisinkin lämmin tunne mennä sinne, sillä vietin niin monta vuotta siellä pelaajana ja sitten valmentajana. Tellushalli rakennettiin jo, kun olin siellä pelaajana. Se rakennettiin 1992 ja minä olin jo Jaron pelaaja vuonna 1990. Siitä hallista tuli minun toinen kotini.

- Se on myös koti minun pojilleni, hekin ovat käytännössä kasvaneet siinä hallissa. Joten se on todella merkityksellinen paikka perheelleni. Tunnen sieltä jokaisen kolkan. Jopa sen hallin hajun, nauraa Eremenko, joka viettää 55-vuotissyntymäpäivää nyt torstaina 17.tammikuuta.

Eremenko painottaa kuitenkin, että lauantaina nostalgioiminen täytyy heittää sivuun, sillä ottelu on SJK:lle tärkeä tapahtuma.

- Siellä on varmasti lämmin tunnelma lauantaina, mutta meille joukkueena peli on kuitenkin vain valmistautumista Cupiin. Samalla näemme siinä, miten olemme kehittyneet joulukuun jälkeen, kun kohtasimme edellisen kerran.

- Saamme myös mukaan pelaajia, jotka eivät olleet mukana viime kerralla. Ja meillä on myös yksi testipelaaja. Haluan nähdä miten pelaajat ovat ottaneet vastaan taktisia asioita, miten uudet pelaajat sopeutuvat ja miten pelaajat tulevat kentällä toimeen keskenään. Eli tämä on tärkeä ottelu siinä mielessä ennen virallisten otteluiden alkamista, Eremenko päättää.

Ottelu Tellushallissa alkaa lauantaina kello 15.15.

Lähde: SJK:n tiedote
Lisää uutisia