FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.01 // 7.1.2019

​HJK:n Kalle Katz RoPS-paitaan kauden mittaisella lainasopimuksella

​HJK:n Kalle Katz RoPS-paitaan kauden mittaisella lainasopimuksella

Kalle Latzin tähtäin on korkealla. (Kuva: RoPS)

Nuori keskuspuolustaja Kalle Katz, 19, siirtyy Helsingin Jalkapalloklubista Rovaniemen Palloseuraan loppukauden lainasopimuksella. Katz on alkujaan Käpylän Pallon kasvatti.

RoPS:n päävalmentaja Toni Koskelalle Kalle Katz on tuttu pelaaja Klubi 04:n ajoilta. Katz nostettiin kaudelle 2017 HJK:n B-junioreista Klubi 04:n rinkiin, jossa hän välittömästi vakiinnutti paikkansa avauskokoonpanossa.

Kausi 2017 päätyi Klubi 04:n osalta nousulla Ykköseen. Katz pelasi kahta peliä lukuun ottamatta täydet minuutit jokaisessa ottelussa.

- Kalle on erittäin lupaava nuori keskuspuolustaja, Koskela kuvailee.

- Hän osaa avata peliä ja on sopivan ilkeä. Kallessa on potentiaalia nousta nopealla aikataululla hyväksi liigatoppariksi.

Katzlla on HJK:n kanssa voimassa kolmen vuoden sopimus. Debyytin Veikkausliigassa hän teki viime kesänä vierasottelussa FC Honkaa vastaan.

Suomen poikamaajoukkueisiin Katz nousi 16-vuotiaana, ja on siitä lähtien ollut maajoukkueiden kokoonpanossa. Hän oli mukana myös suomen U19-vuotaiden EM-kisajoukkueessa.

Alkavalle kaudelle Katzn oma tavoite on selkeä.

- Päämääräni on olla yksi Veikkausliigan parhaista puolustajista, nuorukainen paaluttaa.

- Halusin tulla Rovaniemelle kehittymään. Viime kauden RoPS:n pelaamista oli erittäin innostavaa seurata, ja Tonin kautta uskon jo tuntevani sitä toimintakulttuuria, jota joukkueessa ja seurassa on.

Kalle Katz kuvailee itseään liki samoilla adjektiiveilla kuin päävalmentaja Toni Koskelakin.

- Olen rohkea ja hyvin peliä avaava, periksiantamaton toppari, Katz sanoo.

Rovaniemen Palloseuran vuoden 2019 harjoituskausi alkaa tänään maanantaina. Kilpailullinen kausi käynnistyy 26. tammikuuta Suomen Cupin vierasottelulla Tampereen Ilvestä vastaan.

Lähde: RoPS:n tiedote
Lisää uutisia