AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.51 // 22.12.2018

Saksalaisvahdilla selkeä tavoite Veikkausliigassa - ”Haluan olla yhtä hyvä kuin hän”

Saksalaisvahdilla selkeä tavoite Veikkausliigassa - ”Haluan olla yhtä hyvä kuin hän”

Kuva: FC Lahti / Taneli Okkonen

Patrick Rakovsky kirjoitti lokakuussa kauden 2019 kattavan sopimuksen FC Lahden kanssa. Saksalaismaalivahti astuu isoihin saappaisiin, sillä hän on jo tietoinen pietarilaisen Aleksandr Vasjutinin otteista seuran paidassa.

25-vuotias ja 187-senttinen Patrick Rakovsky harjoitteli FC Lahden kanssa kaksi ja puoli viikkoa kauden jälkeen ja pelasi ottelun FC Hakaa vastaan. Tuloksena oli tyylikäs 3-0-voitto.

FC Lahdella on ollut viime vuosina varsin hyviä maalivahteja ja joukkue on tunnettu joukkueena, jota vastaan on vaikea onnistua maalinteossa. Kirkkain tähti oli seuraa puolitoista kautta edustanut 23-vuotias venäläinen Aleksandr Vasjutin.

- Olen kuullut paljon hänestä! Hän on todella hyvä maalivahti ja minun tavoitteeni on olla yhtä hyvä. Haluan auttaa joukkuettamme panoksellani mahdollisimman paljon, Rakovsky toteaa.

Saksan juniorimaajoukkueissa esiintyneen Rakovskyn viime vuodet ovat olleet haastavia. Hän siirtyi lokakuussa 2017 saksalaisen Nürnbergin organisaatiosta Belgiaan Lierseen oltuaan pitkään varamaalivahdin asemassa. Liersen toiminta loppui keväällä konkurssiin. Rakovsky kävi muutaman seuran testattavana ennen FC Lahden yhteydenottoa.

- Keskustelut FC Lahden kanssa alkoivat lokakuussa ja etenivät nopeasti. Harjoittelin joukkueen kanssa muutaman päivän ja kirjoitimme sopimuksen pian.

- Olin Saksassa kuusi vuotta kakkosmaalivahti ja pelasin vähän otteluita. Halusin päästä seuraavaksi seuraan, jossa saan vastuuta. Menin Belgiaan lokakuussa ja pelit alkoivat pian. Nyt olen ollut jonkun aikaa ilman seuraa, joten olen todella iloinen alkavasta harjoituskaudesta joukkueen kanssa.

Rakovski harjoitteli Sami Ristilän joukkojen kanssa perjantaihin 14.12. ja ehti saada jonkunlaisen kuvan myös Suomen talvesta.

- Harjoituskausi on todella pitkä Suomessa, se vähän pelottaa, hän naurahtaa.

- Eli siinä mielessä en tiedä ollako onnellinen vain peloissani. Tosiasiassa olen innoissani, että pääsen taas harjoittelemaan joukkueen kanssa. Olin kyllä yllättänyt kuinka paljon Lahdessa oli lunta. Minulla oli kylmä ja kaikki sanoivat, ettei tämä ole vielä mitään. Odota kun tulee -20 astetta. En osaa kuvitella millaista se on. Onneksi pelaamme sisätiloissa, hän lisää.

Lisää uutisia