AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.50 // 15.12.2018

​SJK Akatemian toiminta ammattimaistuu yhä – jo 27 sopimuspelaajaa

​SJK Akatemian toiminta ammattimaistuu yhä – jo 27 sopimuspelaajaa

SJK Akatemian toimintaa ammattimaistetaan seuran edustusjoukkueen tapaan ja koko seuralle halutaan yhteinen tapa toimia kaikissa asioissa.

Akatemian tulee toimia entistä selkeämmin valmistavana polkuna junioreista kohti edustusjoukkuetta ja ammattilaisuutta. Osa tätä uutta toimintamallia on myös akatemiassa teknisenä johtajana toimiva Richard Dorman ja SJK:n fysiikan ja suorituskyvyn osasto, jonka johtajana toimii Mikko Kujala. Hän vastaa myös urheilutieteen yhteistyöstä Kuortaneen Urheiluopiston kanssa.

Jani Uotinen jatkaa akatemian johtajana ja valmentajana. Hän vastaa myös jalkapallolukion valmennuksesta sekä sen organisoinnista yhdessä muiden valmentajien kanssa. Toni Lehtinen vastaa B-nuorten valmennuksesta ja toimii akatemian hyökkääjävalmentajana. Maalivahtivalmennuksesta vastaa Luis Fernando.

Mukana valmennuksessa on jatkossa myös SJK-juniorien talenttivalmentaja Brian Page, joka luo entistä paremman linkin SJK-juniorien nuorempien ikäluokkien ja akatemian välille. Viime kaudella mukana ollut Rauno Ojanen ei jatka seurassa. Akatemian pelaajien lääkintä- ja tapaturmahuollosta vastaa seuran yhteistyökumppani Terveystalo, ja SJK-konserniin kuuluva DBC Seinäjoki fysioterapiasta ja lihashuollosta.

- Meillä ei ole aiemmin ollut niin selkeä strategia läpi koko seuran, ja akatemian puolella SJK U23 ja nuorten muut joukkueet ovat saattaneet mennä toimissaan hieman eri suuntiin. Nyt minun tehtäväni on muodostaa selkeä linja, että yhtenäinen strategia on kaikille erittäin selvä. Kun pelaaja tulee B-junioreihin, alkaa siitä ammattimainen pelaajapolku ylöspäin, A-nuorten ja reservijoukkueen kautta edustusjoukkueeseen, sanoo SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman.

- Jalkapallolukio on suuri osa toimintaamme, millä houkuttelemme tänne pelaajia Seinäjoelta, sen lähialueilta ja ympäri Suomen. Pelaajia, jotka haluavat kehittyä henkilökohtaisesti koulujärjestelmässä sekä pelaajana, ja jotka saavat pelata sillä tasolla, siinä joukkueessa, mihin heidän sen hetkiset kykynsä pelaajana riittävät, jatkaa Dorman.

Kakkosessa pelaavalla SJK U23:lla ja jalkapallolukiolla on yhteensä 27 pelaajasopimusta. Näiden lisäksi SJK julkisti jo aiemmin edustuksen ringissä olevien 14 pelaajan sopimukset. Siten koko seuran tämän hetkisten sopimuspelaajien määrä on 41 pelaajaa.

Nuorten pelaajien sopimukset ovat pitkäkestoisia, mutta jokaisen pelaajan kehittymistä arvioidaan säännöllisesti ja sopimukset voidaan purkaa, aivan kuten koulumaailmassa, mikäli pelaaja ei sopeudu tai kehittyminen ei suju toivotulla tavalla.

Lisää uutisia