FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.49 // 9.12.2018

​Miten IFK Mariehamn korvaa nimekkäät lähtijät? "Se on todella vaikeaa"

​Miten IFK Mariehamn korvaa nimekkäät lähtijät? "Se on todella vaikeaa"

Maalivahti Walter Viitala (oranssissa paidassa) ja Robin Sid edustivat molemmat IFK Mariehamnia kaudella 2016, kun joukkue voitti Suomen mestaruuden. (Kuva: Juha Tamminen)

Walter Viitala nostaa entisestä seurastaan IFK Mariehamnista esiin pelaajan, jota pitää aliarvostettuna.

IFK Mariehamnin joukkue uusiutuu rajusti ensi kaudeksi. Joukkueen runkopelaajista mm. Gabriel Petrovic, Kristian Kojola ja Aleksei Kangaskolkka lopettivat pelaajauransa, ja muun muassa Philip Mantilla, Pontus Åsbrink ja Nicklas Maripuu vaihtavat maisemaa.

Varsinkin lopettanut kolmikko Kojola-Petrovic-Kangaskolkka pelasi isossa roolissa "Grönvittissä". Seuraa vuodet 2015 ja 2016 edustanut maalivahti Walter Viitala pitää menetyksiä hyvin suurina.

- Miten korvaat tuollaiset pelaajat? Se on todella vaikeaa, Viitala sanoo.

- Peter Mattsson saa aika hulluna tehdä töitä, että saa rekrytoitua tilalle uusia (saman tason) pelaajia. Toivottavasti suhteet Ruotsiin toimivat hyvin. Todella kovia menetyksiä.

Joukkueessa jatkaa tuttujakin pelaajia. Nykyisin Ruotsin Allsvenskanissa pelaavaa Malmö FF:ää edustava Viitala nostaa IFK:sta esiin nimen, jonka jatko miellyttää häntä.

- Onneksi Robin Sid on vielä mestoilla. Hän on jopa aliarvostettu pelaaja, todella tärkeä palanen joukkueella. Hän voisi pelata ehkä vähän kovemmallakin tasolla, Viitala pohtii.

Sid solmi IFK:n kanssa aiemmin kauden 2019 kattavan sopimuksen. IFK:n seurajohtaja Mattsson oli iloinen laiturin jatkosta, koska Mattssonin mukaan Sid oli siirtomarkkinoilla haluttu pelaaja.

Ekenäs IF:stä Maarianhaminaan kauden 2014 alla siirtynyt Sid, 24, on pelannut IFK Mariehamnissa viisi viime kautta ja edustanut seuraa sadassa Veikkausliigan ottelussa. Niissä hän on tehnyt 11 maalia ja antanut kymmenen maaliin johtanutta syöttöä.

IFK on kiinnittänyt riveihinsä jo alkutalven aikana uusia nimiä. Esimerkiksi maalivahti Oskari Forsman (FC Lahti), puolustaja Lassi Järvenpää (RoPS), hyökkääjät Aristote Mboma (SJK) ja Riku Sjöroos (TPS) edustavat ahvenanmaalaisia ensi kaudella.

Lisää uutisia