AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.50 // 15.12.2018

Analyysi tehty ja tavoitteet tulevassa - IFK Mariehamn tiedostaa heikon kauden ongelmakohdat

Analyysi tehty ja tavoitteet tulevassa - IFK Mariehamn tiedostaa heikon kauden ongelmakohdat

Kuva: Juha Tamminen

IFK Mariehamn voitti Suomen Cupin 2015 ja Veikkausliigan 2016. Päättynyt kausi oli kuitenkin Peter Lundbergin suojateille vaikea ja sijoitus lopulta vasta kymmenes.

IFK Mariehamn on harjoitellut joulukuussa ja mukana on ollut sopimuspelaajien lisäksi testipelaajia ja nuoria akatemialaisia. Joukkue tulee muuttumaan paljon kaudesta 2018, joten seurajohdolla on takana ja edessä kiireisiä kuukausia.

- Muutokset teettävät paljon töitä ja jokainen seura tähtää jatkuvuuteen. Tiedämme, että se on avain menestykseen. Muutamat pelaajamme lopettivat uransa, joten meidän täytyy tehdä muutoksia senkin vuoksi. Meidän on selvittävä siitä ja pidettävä huoli, että saamme asiat toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla ensi vuodeksi, päävalmentaja Peter Lundberg toteaa.

Isoin menetys on kokeneen kolmikon Aleksei Kangaskolka, Kristian Kojola ja Gabriel Petrovic lopettamiset.

- Kangaskolkka oli minulle hieman yllätys. Tiesimme kuitenkin, että tämä päivä tulee ja nyt se tapahtui näiden kolmen kohdalla yhtä aikaa. Emme voi vaikuttaa siihen, joten meidän on vain selvittävä siitä ja tehdä kaikki mahdollisimman hyvin.

IFK hakee Lundbergin mukaan pelaajia erityisesti topparin ja keskikentän keskustan paikoille. Luotsi on myös toiveikas, että seura saa vietyä sopimusneuvottelut päätökseen kokeneen Daniel Sjölundin kanssa lähipäivinä.

- Tärkeintä on, että onnistumme uusissa hankinnoissa. Ei se, että toimisimme mahdollisimman nopeasti, Lundberg kiteyttää.

Seura on tehnyt myös uusia sopimuksia. Maarianhaminaan muuttavat muun muassa maalivahti Oskari Forsman, puolustaja Lassi Järvenpää sekä hyökkääjät Aristote Mboma ja Riku Sjöroos. Robin Sid puolestaan teki jatkosopimuksen.

IFK:n suora säilyminen varmistui vasta päätöskierroksella. Joukkue hävisi KuPS:lle, mutta piti sijoituksensa kun myös TPS kärsi tappion. IFK päästi liigassa yhteensä 59 maalia, joka on yhtä paljon kuin suoralla tippujalla PS Kemillä. Joukkue teki 37 osumaa ja keräsi 31 pistettä.

- Olemme tehneet analyysin kaudesta ja nyt katsomme tulevaisuuteen. Helposti voi kuitenkin sanoa, että päästimme liikaa maaleja. Se oli yksi suurimmista ongelmistamme. Yritämme tehdä asioita paremmin ensi vuonna.

Pelaajistoon tulee muutoksia, mutta valmennusryhmä tuo ryhmään pysyvyyttä. Kakkosvalmentajana ja joukkueenjohtajana jatkaa Daniel Norrmén, maalivahtivalmentajana Johan Sundman ja fysiikkavalmentajana Kristoffer Weckström.

- Olen tyytyväinen taustaryhmääni. He tekevät hyvää työtä ja auttavat minua paljon. Jatkuvuus on tärkeää.

Lisää uutisia