AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.49 // 5.12.2018

Simo Roiha uuden alun edessä - ”RoPS:n jättäminen oli kova paikka”

Simo Roiha uuden alun edessä - ”RoPS:n jättäminen oli kova paikka”

Kuva: Juha Tamminen

Rovaniemeläisen jalkapallokoulun kasvatti Simo Roiha edusti RoPS:aa yhdeksänvuotiaasta saakka. Tammikuun alusta hyökkääjä on kuitenkin KPV:n pelaaja.

Joulukuun lopulla 28 vuotta täyttävä Simo Roiha kirjoitti marraskuussa vuoden sopimuksen kokkolalaisen sarjanousijan KPV:n kanssa.

- Fiilikseni sopimuksesta ovat todella hyvät. Erityisen iloinen olen, että saimme asiat selviksi jo tässä vaiheessa. Kiinnostusta tuli aika nopeasti kolmesta, neljästä seurasta, mutta KPV:n kanssa asiat etenivät sopimukseen asti nopeasti, Roiha kertoo.

- RoPS:n jättäminen oli minulle kova paikka. Odotin, että olisin saanut heiltä järkevän jatkosopimustarjouksen, mutta sitä ei tullut. En ollut koskaan ollut muualle yhteydessä, joten vastaanotto jännitti. Kiinnostusta oli, ja se oli kiva yllätys, hän lisää.

Roiha muistelee aikaansa kotikaupungin ylpeydessä lämmöllä. Yksittäisistä peleistä hän nostaa esille elokuun 2015 kärkikamppailun SJK:ta vastaan. Hyökkääjä tuli vaihdosta kentälle ja iski maalit 86. ja 88. minuuteilla RoPS:n 2-0-voitossa.

- Minulla oli RoPS:ssa monia hyviä vuosia, olen ollut koko ajan onnellinen. Puitteet menivät aikanani koko ajan eteenpäin. Parhaat muistot ovat varmasti molemmat liigan hopeamitalit, ne ovat minulle yhtä tärkeitä. Kahta maalia SJK:ta vastaan en tule unohtamaan koskaan.

Roiha liittyy mukaan KPV:n harjoituksiin toinen tammikuuta, kun joukkue aloittaa valmistautumisen kauteen 2019 todenteolla.

- Uskon, että uusi ympäristö antaa uralle uutta potkua. Häiriötekijät vähenevät ja keskityn pelkästään jalkapalloon. Enemmän jalkapalloa ja vähemmän muuta, se on pelaamisen kannalta positiivinen asia. Tyttöystävä lähtee mukaan Kokkolaan, se on toki plussaa, Roiha naurahtaa.

- Odotan joukkueeltamme menestystä ja tekemisen meininkiä. Sitä, että kaikki tekevät kaiken täysillä. Henkilökohtaisesti haluan ottaa ykköshyökkääjän paikan ja tehdä paljon maaleja.

Lisää uutisia