AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 26.10.2018

Simo Roihalla edessä ikimuistoinen päivä: ”Hieno hetki saada mitalit kotikentällä”

Simo Roihalla edessä ikimuistoinen päivä: ”Hieno hetki saada mitalit kotikentällä”

Simo Roiha pääsee lauantaina varmuudella tuulettamaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Upean kauden pelannut RoPS vastaanottaa lauantaina hopeiset mitalit. Simo Roiha odottaa Keskuskentälle hienoja jalkapallojuhlia.

Rovaniemeläisen jalkapallokoulun kasvatti Simo Roiha nousi lopullisesti RoPS:n edustukseen FC Lynxin ja FC Santa Clausin kautta kaudelle 2014. Hän on pelannut RoPS-paidassa sen koommin 103 liigaottelua ja tehnyt 19 maalia. Tämän kauden tilastot ovat 28 ja neljä.

Lauantaina pelataan siis kauden päätöskierros. RoPS kohtaa Ilveksen ja saa sen jälkeen kaulaansa hopeiset mitalit.

- Joukkueessa on ollut koko viikon todella hyvä fiilis ja kiva meininki. Kaikki paineet lähtivät, kun voitimme edellisen pelin. Käytännössä olemme nyt vain nauttineet tämän viikon. Treeneissä on ollut vähän normaalia hauskempia harjoitteita, Roiha kertoo.

- Emme tietenkään lähde häviämään, se on ottelu muiden joukossa. Vaikka viikko on ollut normaalia hauskempi, niin perjantaina oli ihan normaali meininki kentällä. Ei edes hoksannut, että olisi jotenkin erilainen tilanne. Menemme näyttämään vielä kerran mitä osaamme ja samalla jo ensi kauttakin varten. Totta kai lähdemme voittamaan, siihen olisi hienoa päättää kausi.

RoPS:n loppukausi ei ole ollut pelkkää nousukiitoa. Syyskuussa esimerkiksi joukkue voitti kerran, pelasi kerran tasan ja kärsi kolme tappiota. Napapiiriläisten kelkka kääntyi oikeille urille oikeaan aikaan ja lokakuusta plakkarissa on kaksi voittoa. Hopeat varmistuivat viime kierroksella, kun joukkue haki pisteet VPS:lta Vaasasta 2-1-lukemin.

- Se ei ollut meiltä pelillisesti mikään paras esitys. Mutta silti taas, tämän kauden agendan mukaisesti, klaarasimme tilanteen. Se on hyvän joukkueen merkki ja ollut meidän vahvuus tänä vuonna. Onnistunut kausi tarvitsee sitä.

- RoPS pelaa tällä hetkellä fiksua jalkapalloa. Taktiikka on ollut hyvä ja pelisysteemiä on muutettu tarkkaan jokaisen vastustajan mukaan. Valmennus on onnistunut vastustajan scouttauksessa hyvin. Se on iso plussa, mutta silti oma identiteetti on myös pysynyt. Se voi olla pelaajalle haastavaa, mutta jos sen osaa omaksua, niin se helpottaa pelaamista, hyökkääjä toteaa.

Henkilökohtaisesti Roiha kertoo nauttineensa suuresti kaudesta.

- Tämä on ollut mukava vuosi. Olen saanut paljon onnistumisia ja vastuuta on riittänyt. Tulokset ovat olleet hyviä, saimme hopeaa, pelaaja naurahtaa.

- Ei auta olla yhtään huonolla päällä, oikein hyvä kausi. Treeneissä on ollut aina kivaa, olen ollut onnellinen.

Vaikka edessä on varmuudella juhlat, ei Roiha halua siis päättää vuotta tappioon. Vastaan tulee Ilves, jonka kanssa RoPS on taistellut tiukasti tälläkin kaudella. Molemmat ovat voittaneet aiemmat kotipelinsä - RoPS lukemin 2-0 ja Ilves 1-0.

- Ilvestä vastaan on ollut vaikea pelata. Me haluamme pitää palloa ja voittaa pelin. Uskon, että siitä tulee viihdyttävä matsi. Molemmat joukkueet prässäävät korkealta, joten virheitä ja vastahyökkäyksiä tulee varmasti myös.

- Odotan myös, että ihmiset tulevat juhlimaan hopeaa meidän kanssa. On ehdottomasti hieno hetki saada mitalit kotikentällä, Roiha toteaa.


RoPS-Ilves Rovaniemen Keskuskentällä lauantaina 27.10. kello 15.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

vko.48 // 30.11.2022
vko.48 // 29.11.2022
Lisää uutisia