AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 6.2.2019

​Kokkolaan saapunut konkarihyökkääjä uskoo KPV:n säilyvän Veikkausliigassa

​Kokkolaan saapunut konkarihyökkääjä uskoo KPV:n säilyvän Veikkausliigassa

Kuva: Juha Tamminen

Pitkään RoPS:ssa pelannut Simo Roiha siirtyi kaudeksi 2019 KPV:n riveihin.

Roiha, 28, on pannut merkille, että hänen uudessa seurassaan on elementit hyvään Veikkausliigakauteen 2019. Roiha uskoo, että kokkolalaiset eivät lähde saman tien hissillä Ykköseen.

- Minusta meillä on hyvä ryhmä tällä hetkellä. Sopivasti vanhoja ja nuoria pelaajia. Sen olen urani aikana huomannut, että kun se suhde on tasapainossa, homma toimii. Vanhat pystyy auttamaan nuoria, pysyy tempo ja nuorekkuus, eikä sitten ole pelkkiä jarruttelijoitakaan liikaa joukkueessa. Tasapaino on ollut hyvä alkukaudella. Taitoa myös riittää. Meillä on tosi hyviä yksilöitä, Roiha toteaa.

KPV on vahvistanut rivejään talven aikana ja seurassa kartoitetaan vielä muutamaa täsmähankintaa joukkueeseen.

- En tiedä, mutta uskoisin, että on tulossa vielä jokunen pelaaja.

KPV:n paketti alkaa olla kuitenkin pääosin kasassa ja pelitapaa on ajettu sisään onnistuneesti uudistuneeseen miehistöön.

- Ollaan pelattu joukkueena hyvin. Nopeasti saatiin joukkuepuolustaminen hyvälle mallille ja se oli erittäin hyvää KuPS:aa vastaan. Se oli minulle yllätyskin, kuinka kaikki oli niin hyvin heti mukana, ei ollut lainkaan heikkoja lenkkejä. Puolustaminen näytti hyvältä ja hyökkäyspeli kehittyy sitten ajan kanssa. Se vaatii oman aikansa ennen kuin saadaan kuviot kuntoon. Siinä on kyse enemmän siitä, että pitää tuntea toinen pelaaja, mistä se tykkää ja mihin haluaa palloa. Se vie vähän enemmän aikaa kuin puolustuspelin kuntoon saaminen, Roiha tietää.

Roiha ja KPV ovat seuraavan kerran tositoimissa perjantaina 8. päivä helmikuuta, kun kokkolalaiset isännöivät Ilvestä Suomen Cupin ottelussa klo 19.00.

Lisää uutisia