AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 28.10.2018

Ilves jalkapalloilijan "kesälomalle" - "Aika vetää hetki happea"

Ilves jalkapalloilijan "kesälomalle" - "Aika vetää hetki happea"

Ilves vetäytyy "kesäloman" viettoon. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves päätti kauden viidenteen sijaan, mikä oli Jarkko Wissin luotsaamalle nuorelle ryhmälle vähintäänkin hyvä saavutus.

Tamperelaiset sinnittelivät viimeisille kierroksille asti mitalikamppailussa. Pikavoittojen sijasta menestystä haetaan pitkällä tähtäimellä kivijalkaa huolella rakentaen.

– Kaikkinensa kauteen voi olla tyytyväinen. Viides sija on hyvä esitys, eikä missään nimessä epäonnistuminen. Aina pitää toki pyrkiä parantamaan ja isoja askeleita olemmekin ottaneet monella saralla, Wiss linjasi.

– Korostan sitä muutosta, jonka olemme tehneet viimeisenä kolmena vuotena. Pelaajat tekivät hyvää työtä sitä ennenkin, mutta niin sanotusta 'raksajengistä' olemme kasvaneet ammattimaisempaan suuntaan. Olemme melko omavarainen seura.

Pelikentät hiljenevät toistaiseksi, eikä mene kauaa, kun hallikausi jo odottaa nurkan takana.

– Tehtävä jatkuu. Joukkueessa on suuri vaihtuvuus, mutta onneksi saamme omia kasvatteja ajettua sisään. Sekään ei tule valmiiksi ojennettuna, vaan vaatii monen eri henkilön panosta ja onnistumista. Nyt on kuitenkin hetki aikaa vetää happea jalkapalloilijan 'kesälomalla', Wiss hymyilee.

Lisää uutisia